Managing IP utser Ström & Gulliksson till Sveriges bästa patentbyrå 2021

9 april, 2021

– Vi är glada och framförallt stolta och tacksamma över utmärkelsen “Patent Prosecution Firm of the Year”! Det är våra medarbetares gemensamma kompetens, engagemang och personliga egenskaper som bidrar till detta och inte minst till att vi är och förblir en självklar samarbetspartner för innovativa företag, säger Rikard Roos, Managing Partner. 

Med Managing IP-utmärkelsen “Patent Prosecution Firm of the Year 2021” i ryggen ser Ström & Gulliksson fram emot att fortsätta de satsningar som initierades under fjolåret. Byrån kan även blicka tillbaka på ett framgångsrikt år kännetecknat av flera förändringar, lyckade rekryteringar och med flertalet utmärkelser och omnämnande.

Bland de individuella utmärkelserna från Managing Intellectual Property (MIP) återfinns Rikard Roos och Christian Arkelius som utsågs som IP Stars 2020 av MIP och Malin Ahlgren och Edmund Lobb som utsågs till Rising Stars. När fjolårets ranking över Sveriges ledande patentbyråer publicerades av Intellectual Asset Management (IAM), IAM Patent 1000, stod det även klart att Ström & Gulliksson behöll sin position som en av Sveriges ledande patent byråer och dessutom blev byrån utvalda som en av ett litet antal rekommenderade patentbyråer vid European Patent Office.

Etablering i Göteborg, strategiska rekryteringar, utökad ledningsgrupp och ny delägare 

För att vara geografiskt nära till ännu fler marknadsledande företag och nå ut till fler branscher initierades en etablering i Göteborg under 2020. Europapatentombudet Peter Ekwall rekryterades för att axla rollen som kontorschef. Precis som i Malmö, Lund och Stockholm finns Advokatbyrån Gulliksson under samma tak och kan som två samspelta byråer ge en mängd klientfördelar. 

Under hösten rekryterades även fyra nya paralegals, Helena Andersson, Irtefa Haque, Petter Lindgård och Monica Hörnell, för att stärka upp det team som säkrar byråns höga servicenivå och som är en viktig länk till alla externa kontakter.I oktober utökades byråns ledningsgrupp då Malin Ahlgren och Albin Persson tillträdde. I samband med detta tog Malin Ahlgren över ansvaret för Paralegal-teamet och Albin Persson Mekanik-teamet. Företaget ledningsgrupp utgörs därmed av Rikard RoosBjörn AnderssonJan NilssonErik BolmsjöChristian ArkeliusMagnus BerglundMalin Ahlgren och Albin Persson. Innan året var slut gick Malin Ahlgren in som ny delägare och berättade då om sin nya roll med ansvar på företagsövergripande nivå:

– På samma sätt som jag är nyfiken, vill förstå och på alla sätt bidra till mina klienters framgångar genom min yrkesroll som Europapatentombud är drivkraften densamma gällande Ström & Gulliksson. Just nu är vi inne i en spännande fas och jag ser många möjligheter att ytterligare stärka vår position på marknaden. Det är inspirerande att nu fullt ut få vara med om att aktivt jobba med byråns framtida utveckling på flera nivåer.

Fortsatt rekrytering till samtliga kontor


Idag har Ström & Gulliksson 51 anställda och hittills i år har tre nya medarbetare välkomnats – Charlotta Möller, årstaxeadministratör, samt patentkonsulterna Mathilda Janson och Mark Heinrich, som är auktoriserat tyskt patentombud och som kommer att presenteras inom kort tillsammans med fler nyrekryterade patentkonsulter. 

Just nu pågår en rekryteringskampanj till samtliga kontor genom Merlin Wright Associates.

– Vår avsikt är att fortsätta att växa på alla orter. Vi jobbar strategiskt med rekrytering för att stärka upp med den kompetens som krävs för att behålla vår position. Som fullservicebyrå för en mängd innovativa företag är trycket stundtals mycket högt med nya klienter och utökat förtroende hos befintliga, kommenterar Leif Jörgensson, Senior Partner. 

–Vi värdesätter rätt kompetens i alla led oavsett roll och söker människor som delar vår vilja att försvara innovationer. Oavsett roll hos oss förutsätter vi att du vill ge våra klienter bästa tänkbara service och att du besitter det affärstänk som krävs för att jobba med patenträtt. Som byrå och arbetsgivare satsar vi på samarbeten som växer och mognar. Tillsammans med våra klienter bygger vi relationer och förtroenden som fortsätter år efter år, vilket den senaste tidens utmärkelser och omnämningar är ett uppskattat bevis för, säger Björn Andersson, Senior Partner.