Paralegals!

Som paralegal hos Ström & Gulliksson är du en uppskattad medarbetare och en viktig länk till våra externa kontakter. Vi värdesätter ditt engagemang, din serviceförmåga och din språkkänsla.
Just nu söker vi en erfaren paralegal till kontoret i Stockholm!

Oftast söker vi både de med några års erfarenhet från patentbyrå, patentavdelning inom industrin eller patentverk eller de som nyligen är utexaminerad från paralegalutbildningen. Jobbet som paralegal innebär en omväxlande vardag där du kan kombinera ett spännande arbete med stora möjligheter till utveckling. Du får samarbeta tätt med våra patentkonsulter och självständigt administrera och koordinera patentärenden. Söker du dessutom ett arbetsklimat som präglas av såväl prestigelöshet som höga ambitioner är Ström & Gulliksson rätt plats. Här jobbar du i ett team där service och engagemang för våra klienter är lika självklart som arbetsglädje och möjlighet att ha balans i livet.

Arbetsbeskrivning. I rollen som paralegal får du:

  • samarbeta tätt med våra patentkonsulter
  • självständigt administrera och koordinera patentärenden
  • kommunicera med såväl svenska som utländska klienter, ombud och myndigheter
  • hantera registrering och bevakning av svarsfrister, ärenderegistrering, överlåtelser m.m.
  • fakturera samt bistå med allmän administration.

Kvalifikationer och egenskaper

  • Vi söker dig som är driven, engagerad och serviceinriktad.
  • Du får gärna ha några års erfarenhet från patentbyrå, patentavdelning inom industrin eller patentverk men du kan också vara nyligen utexaminerad från paralegalutbildningen.
  • Du har mycket god datorvana och behärskar Officepaketet väl samt har mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt en utpräglad språkkänsla.
  • Har du ytterligare språkkunskaper är det meriterande.
  • Tjänsten ställer krav på noggrannhet och ansvarskänsla och att du har lätt för att samarbeta.

För att trivas hos oss ska du tycka om utmaningen med ett tidvis högt tempo och korta deadlines. Det ställer krav på att du kan strukturera och prioritera bland dina arbetsuppgifter. Ström & Gulliksson värdesätter medarbetares förmåga att arbeta i team och bygga och vårda sociala relationer. Som paralegal ingår du i ett större team av paralegals och du kommer att ha möjlighet att samarbeta med dina kollegor i teamet på våra kontor i Stockholm, Lund och Malmö. Vi jobbar digitalt över kontorsgränserna för att alltid ge våra klienter bästa sammansättningen i teamet.

Välkommen med spontanansökan!

Skicka din ansökan med personligt brev, CV och betygskopior per e-mail till christina.cedergren@sg.se. Skriv ”Ansökan paralegal” i ämnesraden på ditt e-mail samt ange vilken ort du är intresserad av.

Läs mer om oss här eller kontakta:

Personalkoordinator Christina Cedergren
040-757 45
christina.cedergren@sg.se

Teamledare Malin Ahlgren
070 – 678 23 12
malin.ahlgren@sg.se