Ström & Gulliksson – en europeisk patentbyrå

Sedan starten 1975 har vi samlat på oss lång erfarenhet och stor kunskap om svensk, europeisk och internationell patenträtt. Vår verksamhet är internationell genom att vi regelbundet samarbetar med vårt etablerade nätverk av experter runt om i världen.
Idag är Ström & Gulliksson en självklar samarbetspartner för en mängd innovativa företag i Sverige och Europa och allt fler asiatiska och amerikanska företag anlitar oss för vår expertis kring europeiska patenträttigheter och frågeställningar.

Hög yrkeskunskap och väl sammansatta team

På Ström & Gulliksson tänker vi långsiktigt. Det viktigaste vi har att erbjuda är våra medarbetare. Till stor del är det medarbetarnas kompetens, engagemang och personliga egenskaper som gör att vi har så goda samarbeten med våra klienter.
För att kunna ge de bästa råden och leverera de bästa tjänsterna handplockar vi medarbetare med hög yrkeskunskap och kompetens. Det gäller såväl patentkonsulter, paralegals som administrativ personal. På så sätt kan vi tillsammans med våra klienter skapa relationer som fortsätter år efter år. Det är också så vi skapar patentstrategier som säkrar investeringar och som ökar och skyddar företagens värde.

Auktoriserade ombud och bred branscherfarenhet

Ström & Gulliksson är en europeisk patentbyrå hemmastadd i både svensk, europeisk och global patentlagstiftning. Oavsett var i världen kan vi ansöka om, driva igenom och försvara eller ifrågasätta patent. Våra svenska auktoriserade patentombud och Europapatentombud har lång erfarenhet och stor kunskap om nationell och europeisk patenträtt. Flera ombud är dessutom specialiserade på utomeuropeisk patenträtt i exempelvis Kina och USA och vi jobbar regelbundet med vårt etablerade nätverk av experter runt om i världen.

Patentbyrån med högkvalificerade juridiska resurser

Ström & Gulliksson grundades av Tore Ström och Jonas Gulliksson. Affärsidén från start var att integrera affärsjuridik och immaterialrätt med patenträtt för att på så sätt kunna erbjuda en komplett och utpräglad affärsmässig tjänst.

År 2001 lyftes advokatverksamheten över till ett separat bolag – Advokatbyrån Gulliksson och Ström & Gulliksson blev en renodlad patentbyrå.

Samarbetet mellan de två bolagen har fortgått sedan dess. Som kund hos Ström & Gulliksson kan du dra nytta av vårt mångåriga samarbete med Advokatbyrån Gulliksson.

Utmärkelser

Ström & Gulliksson har blivit rekommenderade av flera oberoende rankinginstitut som en ledande patentbyrå.
Läs om våra utmärkelser

Fakta

Ström & Gulliksson ägs av nio delägare, dessa är Malin Ahlgren, Björn Andersson, Christian Arkelius, Magnus Berglund, Erik Bolmsjö, Fredrik Carlsson, Jan Nilsson, Albin Persson och Rikard Roos.

Företaget ledningsgrupp utgörs av Malin Ahlgren, Björn Andersson, Christian Arkelius, Magnus Berglund, Erik Bolmsjö, Jan Nilsson, Albin Persson och Rikard Roos.

Karriär
Vi på Ström & Gulliksson tycker om samarbeten som växer och mognar. Tillsammans med våra klienter har vi ofta relationer som fortsätter år efter år. Det gäller även relationen med våra medarbetare.

Läs gärna mer om hur du kan göra karriär hos oss!

Kontorschef Malmö
Björn Andersson

Kontorschef Lund
Jan Nilsson

Kontorschef Stockholm
Christian Arkelius

Antal anställda

52 (våren 2024)

Med WatchOut håller du koll på dina konkurrenter.

Är du intresserad av ett eget, effektivt verktyg för konkurrent-bevakning? WatchOut är vår onlinetjänst som ger dig ett strategiskt övertag genom att identifiera affärsrisker och hitta nya utvecklingsvägar.

Du blir uppkopplad mot merparten av världens nationella patentsystem inom ditt område och kan tidigt upptäcka trender i din bransch eller observera hot från konkurrerande rättigheter. WatchOut är ett lättanvänt abonnemang med funktioner för bland annat historik och statistik. Kontakta någon av våra konsulter för en demonstration.