Nyheter

LARS HENNIX 1971 – 2021

10 juni, 2021

Lars Hennix, Europapatentombud, Stockholm, 29 januari 1971 – 2 juni 2021. Vi sörjer förlusten av vår vän, kollega och europeiska patentombudet Lars Hennix som ryckts ifrån oss alldeles för tidigt efter en tids sjukdom. Saknaden efter Lars är mycket stor, vi har inte bara förlorat en mycket duktig och uppskattad patentkonsult och kollega utan också… Read more »

Ström & Gulliksson växer 

27 maj, 2021

Med fyra nyrekryterade patentkonsulter och en fortsatt pågående rekryteringskampanj kommer Ström & Gulliksson att fortsätta möta kundernas efterfrågan. – Vi är tacksamma att vi lyckats med flera fina rekryteringar som kompletterar vårt team och stolta över de utmärkelser och omnämningar vi har fått. Vi vill i alla lägen matcha utmaningar med exakt rätt kompetens och varje… Read more »

Managing IP utser Ström & Gulliksson till Sveriges bästa patentbyrå 2021

9 april, 2021

– Vi är glada och framförallt stolta och tacksamma över utmärkelsen “Patent Prosecution Firm of the Year”! Det är våra medarbetares gemensamma kompetens, engagemang och personliga egenskaper som bidrar till detta och inte minst till att vi är och förblir en självklar samarbetspartner för innovativa företag, säger Rikard Roos, Managing Partner.  Med Managing IP-utmärkelsen “Patent Prosecution… Read more »

Kundcase 365id: ”Patentskyddet ökar marknads- och bolagsvärdet och bäddar för nya samarbeten”

15 februari, 2021

Med sin enkla och effektiva id-skanner har 365id revolutionerat id-säkerhetsbranschen. På kort tid har de lyckats förändra synen på id-skanners som stora, klumpiga och dyra maskiner som kräver stora it-projekt och mycket tid för underhåll. 365id Scanner är en enhet som används för att verifiera olika sorter av id-dokument, till exempel pass, id-kort och körkort.… Read more »

Snabb teknikutveckling och oväntad konkurrens – grundlig immaterialrättsstrategi är avgörande

17 januari, 2021

Christian Arkelius, nyligen uppmärksammad i den första utgåvan av IAM Strategy 300 Global Leaders, 2021, berättar om utmaningarna med att jobba med immaterialrättsstrategier (också känt som IP-strategier) och glädjen över att Ström & Gullikssons teamwork och arbetssätt inom detta område uppmärksammas.  En aspekt som gör arbetet med IP-strategier mer utmanande idag än för bara några… Read more »

Malin Ahlgren – ny delägare i Ström & Gulliksson

15 december, 2020

Malin Ahlgren, som tidigare i höstas anslöt till Ström & Gullikssons ledningsgrupp, blir nu även delägare.– Vi ser fram emot att Malin genom sitt delägarskap nu även långsiktigt engagerar sig och tar än mer ansvar i strategiska frågor på ägarnivå, säger Erik Bolmsjö. Självklart och inspirerande, så summerar Europapatentombud Malin Ahlgren själv sitt val att… Read more »

Kundcase Magle Chemoswed: “Patent ger oss konkurrenskraftiga fördelar och möjlighet att stärka vår affärsstrategi”

3 december, 2020

Det nyligen börsintroducerade bolaget Magle ChemoSwed AB är en av Ström & Gullikssons klienter inom Medtech. För Europapatentombudet Magnus Berglund och bolagets VD Justin Pierce bygger samarbetet dem emellan på förtroende och en gemensam övertygelse om den strategiska vikten av att få in patentperspektivet tidigt i utvecklingen.  Magle Chemoswed är unik internationell kontraktstillverkare med GMP-anläggningar,… Read more »

I år går vår julgåva går till Hjärnfonden

29 november, 2020

Hjärnfondens vision är att ingen ska behöva lida av sjukdomar, skador eller funktionsnedsättningar i hjärnan. Hjärnfonden är en ideell insamlingsstiftelse utan statligt stöd, som har till uppgift att samla in och fördela pengar till forskning samt informera om hela hjärnan och alla dess sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar. Hjärnfonden finansierar forskning och delar ut stipendier och… Read more »