Nyheter

Kundcase 365id: ”Patentskyddet ökar marknads- och bolagsvärdet och bäddar för nya samarbeten”

15 februari, 2021

Med sin enkla och effektiva id-skanner har 365id revolutionerat id-säkerhetsbranschen. På kort tid har de lyckats förändra synen på id-skanners som stora, klumpiga och dyra maskiner som kräver stora it-projekt och mycket tid för underhåll. 365id Scanner är en enhet som används för att verifiera olika sorter av id-dokument, till exempel pass, id-kort och körkort.… Read more »

Snabb teknikutveckling och oväntad konkurrens – grundlig immaterialrättsstrategi är avgörande

17 januari, 2021

Christian Arkelius, nyligen uppmärksammad i den första utgåvan av IAM Strategy 300 Global Leaders, 2021, berättar om utmaningarna med att jobba med immaterialrättsstrategier (också känt som IP-strategier) och glädjen över att Ström & Gullikssons teamwork och arbetssätt inom detta område uppmärksammas.  En aspekt som gör arbetet med IP-strategier mer utmanande idag än för bara några… Read more »

Malin Ahlgren – ny delägare i Ström & Gulliksson

15 december, 2020

Malin Ahlgren, som tidigare i höstas anslöt till Ström & Gullikssons ledningsgrupp, blir nu även delägare.– Vi ser fram emot att Malin genom sitt delägarskap nu även långsiktigt engagerar sig och tar än mer ansvar i strategiska frågor på ägarnivå, säger Erik Bolmsjö. Självklart och inspirerande, så summerar Europapatentombud Malin Ahlgren själv sitt val att… Read more »

Kundcase Magle Chemoswed: “Patent ger oss konkurrenskraftiga fördelar och möjlighet att stärka vår affärsstrategi”

3 december, 2020

Det nyligen börsintroducerade bolaget Magle ChemoSwed AB är en av Ström & Gullikssons klienter inom Medtech. För Europapatentombudet Magnus Berglund och bolagets VD Justin Pierce bygger samarbetet dem emellan på förtroende och en gemensam övertygelse om den strategiska vikten av att få in patentperspektivet tidigt i utvecklingen.  Magle Chemoswed är unik internationell kontraktstillverkare med GMP-anläggningar,… Read more »

I år går vår julgåva går till Hjärnfonden

29 november, 2020

Hjärnfondens vision är att ingen ska behöva lida av sjukdomar, skador eller funktionsnedsättningar i hjärnan. Hjärnfonden är en ideell insamlingsstiftelse utan statligt stöd, som har till uppgift att samla in och fördela pengar till forskning samt informera om hela hjärnan och alla dess sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar. Hjärnfonden finansierar forskning och delar ut stipendier och… Read more »

Europapatentombud Malin Ahlgren och Albin Persson – nya i ledningsgruppen för Ström & Gulliksson

12 november, 2020

I oktober välkomnades Malin Ahlgren och Albin Persson till byråns ledningsgrupp och de har även fått nya roller med ansvar för Paralegal-teamet respektive Mekanik-teamet på Ström & Gulliksson.  Malin Ahlgren, nyligen utsedd till Rising Stars 2020 by Managing Intellectual Property, ser fram emot att genom ledningsgruppen verka för att bibehålla och vidareutveckla bolagets teamkänsla. – Förutom alla anställdas individuella erfarenhet… Read more »

Kundcase Crunchfish – Offensiv patentstrategi med världen som marknad

11 november, 2020

Det är en entusiastisk Joachim Samuelsson, VD och huvudägare i börsnoterade Crunchfish på Nasdaq First North, som berättar om bolagets senaste satsning på offlinebetalning och vad som lägger grunden för global framgång: en offensiv patentstrategi. Idag när mindre än vart tionde köp i Sverige sker med kontanter driver Sveriges välfungerande IT-infrastruktur på marginaliseringen av fysisk… Read more »

Årstaxeadministratör sökes till Ström & Gulliksson, Malmö

8 november, 2020

Ström & Gulliksson är en europeisk patentbyrå och en självklar samarbetspartner för en mängd innovativa företag, både nationella och internationella. Att betala årstaxor är avgörande för att patentskyddet ska kunna upprätthållas. Att administrera detta är ett kvalificerat arbete där du behöver vara noggrann, flexibel och nyfiken. Nu söker vi en årstaxeadministratör som vill jobba i… Read more »