Nyheter & Artiklar

Ström & Gulliksson söker patentombud till Linköping 

6 december, 2023

Vill du  bli en del av en  europeisk patentbyrå i toppklass inom både europeisk och internationell patenträtt? Just nu söker vi patentombud för att stärka vår närvaro i Linköping! Du kommer att ha en viktig roll att tillsammans med dina kollegor stärka vår lokala närvaro samtidigt som du bidrar till vår globala framgång. Vi söker… Läs mer »

Ström & Gulliksson upphandlad patentbyrå av Malmö Universitet 

5 december, 2023

Det är med stor glädje Ström & Gulliksson har tagit emot tilldelningsbeslut och upphandlingsrapport från Malmö Universitet där vi genom direktupphandling utsetts som leverantör av immaterialrätts- och patentombudstjänster. – Vi ser verkligen fram emot att bistå Malmö Universitet och att sätta samman rätt team för olika kommande uppdrag, säger Magnus Berglund, Europapatentombud och delägare. Förutom att… Läs mer »

Claus Hoffman – patentkonsult med vind i seglen 

29 november, 2023

Kärleken till båtar och hav väckte teknikintresset för Claus Hoffmann. Han utbildade sig till skeppsingenjör i Danmark med inriktning mot projektering av container- och fraktfartyg. Men det var först när han kombinerade sitt intresse för marinteknik med juridik, inom patentbranschen, som han kände att han hamnat rätt.  – Inom patentbranschen går det snabbt att få en… Läs mer »

Nyrekrytering – Ström & Gulliksson välkomnar Lisa Assbring

23 november, 2023

– Produktutveckling och innovationer är otroligt spännande! Rollen som patentkonsult ger möjlighet att följa med hela vägen, vilket jag verkligen ser fram emot. Som granskare på PRV ser man bara en liten del och jag har länge tänkt att jag vill se vad olika beslut verkligen får för konsekvenser och vilka möjligheter det ger de… Läs mer »

Rikard Roos – detaljer vinner mål

22 november, 2023

Han har examen som civilingenjör i kemiteknik från Lunds Tekniska Högskola och har även varit med i svenska junior- och seniorlandslaget i tennis och spelar fortfarande på den professionella tennistouren. Idag, som Managing Partner och Europapatentombud, höjs pulsen av att navigera i gränssnittet mellan legala ramverk och vetenskapliga fakta och teorier. Dessutom är han äldst… Läs mer »

Christian Arkelius – om lagarbete och att ha svart bälte i flexibilitet

1 november, 2023

Som partner på Ström & Gulliksson och kontorschef för byråns Stockholmskontor lovordar Europapatentombudet Christian Arkelius lagarbete. Samtidigt har hans syn på prestation och perfektion förändrats radikalt sedan han blev förälder. Patenträtt är ett område som kräver en kombination av många färdigheter. Färdigheter som spänner över teknik, juridik och företagsaffärer. För Christian Arkelius är dessutom samarbete… Läs mer »

Delta på plats eller digitalt – Välkommen till vårt seminarie ”Start-up bolagets guide till galaxen” 8/11 kl 13-14:30

25 oktober, 2023

Hur kan jag som grundare se till att innovationer skyddas och behålla kontrollen över mitt företag? Hur kan jag som investerare veta vilka potentiella risker som finns och få insyn i bolag? Vilka avtal bidrar till säkra och smidiga samarbeten? Varmt välkommen att delta på seminariet den 8 november kl 13-14:30, digitalt eller på plats i… Läs mer »

Polly El Habti Westerlind – patentombud med stort samhällsengagemang

Drivkrafterna för att arbeta med innovation kan vara flera. För Polly El Habti Westerlind var det viljan att lösa samhällsutmaningar som lockade. Med en bakgrund inom startups har hon idag nytta av att ha sett patentprocessen från två håll – både som patentombud och som uppfinnare.  Att Polly El Habti Westerlind, som nybliven småbarnsförälder, har ett… Läs mer »

Nastasia Andersson – språkbegåvat patentombud med sinne för detaljer

16 oktober, 2023

När Nastasia Andersson utbildade sig till civilingenjör i teknisk nanovetenskap lockades hon av de tvärvetenskapliga elementen i gränslandet mellan kemi, fysik och biologi. Idag ger det henne nycklar till att snabbt sätta sig in i uppfinningar inom många olika tekniska fält.  Nastasia Andersson fick upp ögonen för rollen som patentombud när en av hennes kurskamrater… Läs mer »

SEPAF – branschorganisationen för svenska immaterialrättsföretag firar 40 år!

13 oktober, 2023

SEPAF är branschorganisationen som samlar svenska immaterialrättsföretag och då framförallt patentbyråer. Gemensamt för medlemmarna är ambitionen att skapa affärsnytta för sina klienter genom innovationsskydd, främst i form av patent, varumärkesskydd och designskydd, men också att verka etiskt riktigt. Nu firar föreningen 40 år och kan med stolthet blicka tillbaka på en utveckling där kreativa, proaktiva och strategiska IP-lösningar värderas… Läs mer »