Nyheter & Artiklar

Sofia Willquist – om kombinationen strategi, kreativitet och skrivande 

17 maj, 2023

Sedan Sofia Willquist började hos Ström & Gulliksson för två år sedan arbetar hon med alla slags patentrelaterade frågor och har sin bas i Östergötland och Linköping men tillhör byråns Stockholmskontor.– För mig är det viktigt att jobba på en patentbyrå där kvalitet och långsiktighet värderas högt. Medarbetarna har en bred och djup kompetens och… Läs mer »

Anne Kihlgren Dynamic Code

Anne Kihlgren, Dynamic Code: “Att skydda det vi utvecklar är ett sätt att värna om vår vision” 

4 maj, 2023

Hon är forskaren som lämnade en säker position på Statens Kriminaltekniska Laboratorium för att istället satsa på att bli entreprenör. Idag jobbar Anne Kihlgren, grundare av Dynamic Code, och numera även ordförande, fortsatt hårt och framåtlutat. Allt för att tillsammans med sitt team skapa helhetslösningar för provtagning till säker diagnos och behandling genom självprovtagningskit och… Läs mer »

Paralegals – en viktig länk för Ström & Gulliksson servicenivå 

2 maj, 2023

Paralegals har en ovärderlig roll med stor betydelse för vår servicenivå och den löpande kundkontakten. Ström & Gullikssons paralegals är på många sätt centrala i det vi gör genom att de är drivna, engagerade och serviceinriktade. Det säger teamlead Malin Ahlgren.  Självständigt administration och koordination av patentärenden. Kommunikation med såväl svenska som utländska klienter, ombud… Läs mer »

Internationella immaterialrättsdagen 2023

24 april, 2023

Den 26 april är det den internationella immaterialrättsdagen. En dag för att fira innovativa, kreativa och företagsamma kvinnor runt om i världen eller en dag för att fokusera på välbehövliga attitydförändringar och möjligheter. Årets tema för den internationella immaterialrättsdagen är ”Kvinnor och immateriell äganderätt: att påskynda innovation och kreativitet”, men siffrorna är ändå lite deprimerande.… Läs mer »

Vi erbjuder rådgivning och kunskap kring det enhetliga patentsystemet

20 mars, 2023

Den 1 juni 2023 blir en historisk dag som innebär en stor förändring då det nya enhetliga patentsystemet träder i kraft. Vilka för- och nackdelar medför det? Vad behöver patentinnehavare tänka på? Ström & Gulliksson kan ge vägledande svar och strategisk rådgivning.  Den europeiska patentkonventionen har i över 50 år varit något av en grundpelare.… Läs mer »

”Förståelse för mekanik – ett mervärde även i innovativ produktutveckling”

6 mars, 2023

Mekanik, hydraulik, pneumatik och styrning av elektromekaniska system. För Europapatentombud Victor Olsson Fekadu är drivkraften som patentkonsult att förstå den grundläggande mekaniken bakom uppfinningen, oavsett om det är en rent mekanisk uppfinning eller en avancerad vidareutveckling av en mekanisk uppfinning teknik från flera områden samverkar. – Min övertygelse är att mekanik och en bas i… Läs mer »