Nyheter

Ansökan för Ström & Gullikssons traineeprogram 2023 har öppnat 

24 januari, 2023

Nu har ansökningsperioden för vårt traineeprogram öppnat och vi välkomnar ansökningar från dig som är civilingenjör eller har en teknologie licentiat-/doktorsexamen från något av programmen vid F, E, D eller M-sektionerna. Arbetet är omväxlande och innebär spännande och utmanande uppgifter, tekniskt såväl som patentjuridiskt. Programmet sträcker sig över tre terminer med delmoment som berör allt… Läs mer »

Nu söker vi receptionist till vårt Stockholmskontor

22 december, 2022

Mångsidig roll med möjligheter att påverka – nu söker Ström & Gulliksson tillsammans med Advokatbyrån Gulliksson en receptionist på deltid till Stockholmskontoret. – I rollen som receptionist här på vårt kontor på Östermalm kommer du att utgöra en central del av verksamheten och få möjlighet att göra stor skillnad för dina närmsta kollegor och våra… Läs mer »

Med önskan om en God Jul och Gott Nytt År!

19 december, 2022

I år väljer Ström & Gulliksson att skänka en julgåva till Hjärnfonden för att på så sätt ge stöd åt livsviktig forskning om hjärnans kapacitet, dess sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar.   Hjärnfonden arbetar för ett samhälle där alla hjärnor når sin fulla potential, fritt från hjärnans sjukdomar. För att uppfylla denna vision arbetar de med ändamålen: insamling… Läs mer »

Tormek – innovation och patentstrategi har säkrat en unik ställning

8 december, 2022

– Att jobba med innovationer och ständigt förbättra våra produkter är en drivkraft som sitter i företagets gener, säger Håkan Persson hos Tormek, ett starkt, globalt varumärke i en nischbransch. I rollen som VD är han minst sagt operativ och innovationsrik och det är med stolthet han berättar om företaget som med ett tjugotal säkrade… Läs mer »

Björn Andersson, Christian Arkelius och Rikard Roos har återigen fått utmärkelsen IAM Global Leaders

24 november, 2022

Björn Andersson, Christian Arkelius och Rikard Roos har fått utmärkelsen IAM Global Leaders 2023. Här berättar de om vad de ser kännetecknar klientrelationerna, vikten av förtroende, lyhördhet och proaktivitet och hur kraven på rollen som patentkonsult har förändrats över tid. – Att vara rådgivare inom ett så komplext område som IP bygger mycket på förtroende,… Läs mer »

Bra förutsättningar för Brillianze – satsade på patent från start

21 november, 2022

– Patent har varit och kommer fortsätta att vara otroligt viktigt för oss. Skyddet är något som investerare verkligen efterfrågar och uppmärksammar. Det skapar en trygghet i ett tidigt skede och utan ett positivt förhandsbesked hade vi inte gått vidare. Hittills har vi lanserat produkten RolloGuard som minskar risken för allvarliga fallolyckor med rollatorer. Den… Läs mer »

Cline Scientific – patenterad grunduppfinning banar väg för fortsatt framgång    

14 november, 2022

En grunduppfinning med brett användingsområde där den tekniska plattformen kan ha stor betydelse bland annat för diagnosticering av cancer. Göteborgsbaserade företaget Cline Scientific har från start satsat på en stark patentstrategi. Deras nanoteknologi, som förenklat förklarat kan användas som en plattform för att kunna styra och påverka mänskliga cellers funktioner i laboratorium, är idag patenterad.–… Läs mer »

Att vara trainee hos Ström & Gulliksson

10 november, 2022

Roligt, utmanande, inspirerande och stimulerande. Så beskriver Ström & Gullikssons tidigare traineer sin upplevelse – och nämner kombinationen av teknik och  juridik som ett av många skäl som gör rollen som patentkonsult intressant. Ta del av Tiolina Östergrens, Nastasia Anderssons, Mathilda Janssons och Emil Tostrups tankar om traineeprogrammet. Vad har varit roligast hittills? Emil: När man efter… Läs mer »

Ström & Gullikssons traineeprogram – kort startsträcka och stora möjligheter 

Vetgiriga, prestigelösa och ambitiösa. Så beskriver Maria Weineisen, ansvarig för Ström & Gullikssons traineeprogrammet, tidigare grupp traineer som hon ser har lyckats så bra just för att de stöttat varandra, visat stor nyfikenhet och en stark vilja att lära. Traineeprogrammet sträcker sig över tre terminer med olika delmoment som berör allt från grundläggande patenträtt till utmaningarna… Läs mer »