Nyheter

Utan forskning inga framsteg!

17 december, 2021

I år väljer S&G att skänka en julgåva till Hjärt-Lungfonden som finansierar huvuddelen av den oberoende forskningen inom hjärt-, kärl- och lungområdet i Sverige. Vi önskar alla god hälsa och en härlig högtid!  Läs gärna mer om Hjärt-Lundfondens forskningsframsteg och resultat här.

Albin Persson – ny delägare i Ström & Gulliksson

16 december, 2021

Med närmare 20 års konsulterfarenhet anslöt Albin Persson till Ström & Gulliksson för snart tre år sen. Nu gläds han åt möjligheten att gå in som delägare:– Ström & Gulliksson är för mig synonymt med hög kompetens, kvalitet och service för våra klienter. Här finns en företagskultur som sitter i väggarna och som jag är… Läs mer »

Årets Nobelpris i fysiologi eller medicin tilldelas forskare för upptäckter av receptorer för temperatur och beröring

8 december, 2021

För Magnus Berglund, patentkonsult på Ström & Gulliksson, visade sig ett av årets Nobelpris vara extra intressant. Han har nämligen själv bedrivit forskning med koppling till capsaicin, ett växtämne som framkallar känslan av brännande hetta och vilket finns i chili. Nobelpriset i fysiologi eller medicin år 2021 tilldelas i år David Julius och Ardem Patapoutian… Läs mer »

Filio Skarp och WatchOut

Håll koll på dina konkurrenter med rätt verktyg

26 november, 2021

Visste du att genom bevakningstjänsten WatchOut® kan du skaffa dig ett strategiskt övertag genom att identifiera affärsrisker och hitta nya utvecklingsvägar? WatchOut® är en onlinetjänst som ger dig möjlighet att exempelvis upptäcka trender i din bransch och hot från konkurrerande rättigheter på ett tidigt stadium. Du väljer själv om du vill bevaka publicerade patent inom ett specifikt… Läs mer »

S&G mötte studenter vid Lunds Tekniska Högskola

18 november, 2021

Som tidigare kommunicerats drar Ström & Gullikssons nästa traineeprogram igång 2022 och ansökningsperioden är öppen. I förra veckan fick flera av byråns medarbetare möjligheten att möta potentiella sökande när teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola arrangerade ARKAD, södra Sveriges största arbetsmarknadsmässa.  Under både ett välbesökt lunchseminarie och tidigt frukostmingel fick studenter vid Lunds Tekniska Högskola möjlighet… Läs mer »

Sök Ström & Gulliksson traineeprogram 2022!

1 november, 2021

Vi utbildar civilingenjörer inom den juridik som krävs för att bli en av våra förstklassiga patentkonsulter. Nu har ansökningsperioden för vårt traineeprogram dragit igång då vi önskar välkomna en ny grupp traineer under 2022 till våra kontor i Malmö och Lund.  Ström & Gullikssons traineeprogram sträcker sig över tre terminer med olika delmoment som berör… Läs mer »

Vem äger egentligen rätten till en uppfinning?

Är det uppfinnaren som äger rätten till sin uppfinning? Eller är det kanske uppfinnarens arbetsgivare som äger rätten? Och hur gör man om man vill överlåta rätten till uppfinningen? Svaret på frågorna är inte fullt så enkla som man skulle kunna tro. Att tidigt reda ut detta inför inlämnandet av en patentansökan är viktigt. Det menar Sofia… Läs mer »

Artificiella uppfinnare – en realitet eller science fiction?

25 oktober, 2021

Det råder numer ingen som helst tvekan att ett datorsystem genom artificiell intelligens (AI) kan lösa komplexa beräkningsproblem inom vitt skilda teknikområden. AI-baserade system återfinns i allt från schackspelande robotar, till identifiering av cancertumörer, till styrning av självkörande bilar, och till mycket mer. Frågan om huruvida ett AI-system inte bara kan anses vara en uppfinning… Läs mer »

Från första idé till långsiktig succé – så kan patentskydd stärka möjligheterna för startups

7 oktober, 2021

Hur tidigt ska man kontakt en patentbyrå? Hur ser processen ut? Vilka fallgropar finns? Och måste man verkligen ha en patentstrategi från start? Ström & Gullikssons patentkonsulter Ida Moen Larsson, Maria Weineisen och William Helin delar med sig av värdefulla insikter. Hur tidigt bör man som startup kontakta Ström & Gulliksson?Maria: Ett första möte med… Läs mer »