Nyheter

Sverige på andra plats när FN utser världens mest innovativa länder

24 september, 2021

Vetenskapliga publikationer, infrastruktur, idéskapande, export av högteknologi och inte minst patent- och varumärkesansökningar. Det är några av de faktorer som vägts in när Sverige återigen nått topplacering bland världens mest innovativa länder.  När FN:s immaterialrättsorganisation WIPO:s årliga mätning Global Innovation Index undersöker 132 länders innovationsmöjligheter och resultat är det 80 indikationer som avgör, varav patent-… Läs mer »

”Ta hjälp av varandras kunskaper”

23 september, 2021

Victor Olsson Fekadu, en av Ström & Gullikssons tre nya Europapatentombud, har varit tekniskt intresserad så länge han kan minnas. Victors teknikintresse gjorde att ingenjörsutbildningen var ganska given för honom. Under studietiden började han intressera sig för yrkesroller där man kunde kombinera teknik med andra områden. Det var så han hittade patentyrket, vilket ledde till… Läs mer »

”Man måste vilja slåss för kundens patenträttigheter”

13 september, 2021

Ida Moen Larsson är en av tre nyexaminerade Europapatentombud hos Ström & Gulliksson. Efter en tid av hårda studier kan hon vara stolt över sig själv och se fram emot nya utmaningar. Att höra kunder berätta om nya och viktiga uppfinningar är en spännande del av yrket, enligt Ida. Hon gillar även att utmanas och… Läs mer »

Ström & Gulliksson hälsar Europapatentombudet Karin Engdahl välkommen!

10 september, 2021

För Karin Engdahl är Ström & Gulliksson inte en helt ny arbetsplats, även om teamet har vuxit och förändrats sedan 2017 då hon senast var anställd här.  – Här finns det utrymme för egen utveckling och kontinuerligt lärande i tjänsten, vilket jag ser som extremt viktigt för min motivation. Här finns dessutom ett positivt effektivitetstänk i kulturen;… Läs mer »

”Det roligaste är att få hjälpa någon som brinner för sin upptäckt”

8 september, 2021

Erik Broströmer är en av Ström & Gullikssons tre nyexaminerade Europapatentombud. Interaktionen med andra människor och att ständigt lära sig nytt är några av de stora fördelarna han ser i sitt arbete som patentkonsult. Det har varit en lång väg och många timmars studier för Erik, men vid årets European Qualifying Examination (EQE) klarade han… Läs mer »

Kundcase Klara Byggsystem: “Patent ger en styrka i dialogen med kunder, leverantörer och investerare”

27 augusti, 2021

Det har gått snabbt från första idé, till utveckling, uppstart av bolag, patentansökan och produktion. För Klara Byggsystem var det ingen tvekan att tidigt inleda ett samarbete med Ström & Gulliksson. Resultatet? Patentansökan för deras innovativa lösning för byggbranschen: en prefabricerad, cementfri platta på mark. Att sänka totalkostnaden och effektivisera byggandet. Att höja precisionen i… Läs mer »

Ytterligare tre av Ström & Gullikssons patentombud har klarat European Qualifying Examination

24 juni, 2021

Det är med stor stolthet och varma gratulationer som Ström & Gulliksson kan berätta att ytterligare tre av våra patentkonsulter har klarat av European Qualifying Examination: Ida Moen Larsson, Victor Olsson Fekadu och Erik Broströmer.  Då både svenska och utländska företag ofta söker patent via Europatentverket (EPO) i München är auktorisationen viktig. Endast auktoriserade Europapatentombud  är behöriga att företräda klienter vid Europapatentverket och Ström & Gulliksson… Läs mer »

LARS HENNIX 1971 – 2021

10 juni, 2021

Lars Hennix, Europapatentombud, Stockholm, 29 januari 1971 – 2 juni 2021. Vi sörjer förlusten av vår vän, kollega och europeiska patentombudet Lars Hennix som ryckts ifrån oss alldeles för tidigt efter en tids sjukdom. Saknaden efter Lars är mycket stor, vi har inte bara förlorat en mycket duktig och uppskattad patentkonsult och kollega utan också… Läs mer »

Ström & Gulliksson växer 

27 maj, 2021

Med fyra nyrekryterade patentkonsulter och en fortsatt pågående rekryteringskampanj kommer Ström & Gulliksson att fortsätta möta kundernas efterfrågan. – Vi är tacksamma att vi lyckats med flera fina rekryteringar som kompletterar vårt team och stolta över de utmärkelser och omnämningar vi har fått. Vi vill i alla lägen matcha utmaningar med exakt rätt kompetens och varje… Läs mer »