Välkommen att göra karriär hos Ström & Gulliksson

Vi på Ström & Gulliksson tycker om samarbeten som växer och mognar.
Tillsammans med våra klienter har vi ofta relationer som fortsätter år efter år.
Det gäller även relationen med våra medarbetare. Har du en solid bas av teknikkunskap? Är du intresserad av att se idéer förverkligas? Besitter du en stark vilja att försvara innovationer? Du är alltid välkommen med en spontanansökan!

Just nu rekryterar vi! Vi söker nya traineer till höstens traineeprogram, en erfaren paralegal till vårt kontor i Stockholm och en HR Generalist / Office Coordinator till vårt kontor i Malmö!

Mitt på Östermalm, centralt i Göteborg, vid Malmö C eller med milsvid utsikt över de skånska slätterna?

Som anställd hos oss jobbar du antingen i en anrik fastighet i centrala Stockholm, på centralt läge Göteborg eller Malmö eller på 18:e våningen i Lund med milsvid utsikt. På samtliga orter sitter vi i kontorsgemenskap med Advokatbyrån Gulliksson.

Till vår hjälp i internationella frågor har vi bland annat ett stort kontaktnät av advokat- och patentbyråer jorden runt och vi är dessutom anslutna till ett tjugotal branschorganisationer.

För att trivas hos oss ska du tycka om utmaningen det innebär med ett tidvis högt tempo och korta deadlines oavsett vilken roll du har. Här jobbar vi i team och värdesätter den tid det tar att bygga och vårda sociala relationer. Vår rekryteringsprocess säkerställer att vi har engagerade och kompetenta medarbetare i alla led – allt för att ge våra klienter bästa tänkbara service.

Intresserad av teknik, innovation, språk och goda relationer? Bli en del av Ström & Gulliksson!

Vår rekryteringsprocess är noggrann och precis som i allt annat vi gör tänker vi långsiktigt när vi rekryterar. För att kunna ge de bästa råden och leverera de bästa tjänsterna vet vi att vi behöver medarbetare med hög yrkeskunskap och kompetens.

Även när vi inte har någon ledig tjänst utannonserad är vi alltid intresserade av att komma i kontakt med engagerade och duktiga kandidater som, precis som vi, brinner för teknik och innovation, språk och goda relationer både med våra kunder och varandra.

Om allt stämmer är det kanske just dig vi får välkomna som vår nya kollega. Om du tycker att någon av rollerna hos oss passar dig är du välkommen att höra av dig till HR-ansvarig Christina Cedergren via mail christina.cedergren@sg.se.

Traineeprogram – med sikte på European Qualifying Examination

En solid bas av teknikkunskap. Ett stort intresse av att se idéer förverkligas. En vilja att försvara dessa idéer som om de vore dina egna. Det är en bra grund för dig som vill bli patentkonsult. Om du är civilingenjör kan Ström & Gulliksson utbilda dig inom den juridik som krävs för att bli en av våra förstklassiga patentkonsulter.

Nyfiken på vad nuvarande traineer tycker om traineeprogrammet? Läs gärna vad Filip Skarp och Ida Moen Larsson berättar!

“Att utbilda sig till patentkonsult handlar mycket om att få en förståelse för helheten, att våga ifrågasätta och att vara nyfiken och öppen. Att jobba med andras teknikidéer kräver, förutom goda juridiska kunskaper inom patentområdet, även ett stort tekniskt kunnande och en god språkkänsla. Att vara en god lyssnare och att ha en vilja att bidra till kundens affärsmässiga framgång är också viktig.”
Maria Weineisen, Europapatentombud och koordinator av Ström & Gullikssons traineeprogram

Som trainee hos Ström & Gulliksson får du snabbt klientkontakt och tillsammans med din handledare får du tidigt jobba med riktiga ärenden.

“Traineeprogrammet uppfyller mina förväntningar! Jag har fått en brant inlärningskurva tack vare tätt samarbete med erfarna kollegor och med min mentor. Jag fick direkt egna arbetsuppgifter och ta eget ansvar. Alla som jobbar här vill vara med och göra skillnad och ser till den enskilde kundens bästa. Att få möjlighet att bidra till att skapa affärsvärde för en banbrytande uppfinning är spännande.”
Ida Moen Larsson, Patentkonsult och deltagare i traineeprogrammet

Traineeprogrammet sträcker sig över tre terminer med olika delmoment som berör allt från grundläggande patenträtt till utmaningarna i komplicerade patenttvister. Som trainee hos oss får du även möjlighet att gå de externa kurser som krävs för att klara av European Qualifying Examination.

“Vårt mål är att du som går vårt traineeprogram ska känna att du utvecklas. Du ska helt enkel känna att du snabbt ska kunna komma långt här. Vi är stolta över att våra kandidater har varit framgångsrika. Det visar att den introduktion och utbildning vi ger dem ger förutsättningarna för att lyckas.”
Rikard Roos, Managing Partner och Europapatentombud

Patentkonsult – tekniskt kunnande och patentjuridisk kunskap

Att jobba med andras teknikidéer kräver både ett stort tekniskt kunnande och en aktiv, utåtriktad personlighet. För att trivas i rollen som patentkonsult krävs en vilja och ett engagemang att försvara idéerna som om de vore dina egna. Bland våra kunder finns en mängd olika teknikområden och företagen varierar storleksmässigt och vi jobbar med allt från startups till internationella koncerner. Ibland är det tekniska innehållet litet men de juridiska utmaningarna stora, ibland är det precis tvärtom. Vi har ett mångårigt samarbete med Advokatbyrån Gulliksson vilket säkerställer att du som patentkonsult har nära till juridiska resurser att erbjuda våra klienter. Advokaterna hos Gulliksson är specialister på immaterialrätt och tillsammans företräder vi klienter i nationella och internationella patentprocesser. Som patentkonsult hos oss jobbar du i team och till din hjälp har du våra paralegals.

 

Paralegal – en viktig del av teamet

Som paralegal hos Ström & Gulliksson är du en uppskattad medarbetare och en viktig länk till våra externa kontakter. Vi värdesätter ditt engagemang, din serviceförmåga och din språkkänsla. Jobbet som paralegal innebär en omväxlande vardag där du kan kombinera ett spännande arbete med stora möjligheter till utveckling. Du får självständigt administrera och koordinera patentärenden i samråd med våra patentkonsulter. Det innebär kommunikation med såväl svenska som utländska klienter, ombud och myndigheter. Du får även hantera registrering och bevakning av svarsfrister, ärenderegistrering, överlåtelser, fakturering samt allmän administration. Våra paralegals är en viktig länk i alla uppdrag och för att ge våra klienter bästa sammansättningen i teamet jobbar vi ofta över kontorsgränserna.