PROFIL OCH SNABBFAKTA

Jag är pålitlig och noggrann. Mina rekommendationer är ärliga och anpassade till mottagarens patenterfarenhet. Jag har lätt för att sätta mig in i ny teknik och förstå var uppfinningens kärna finns.

Huvudtitel

Europapatentombud

Övriga titlar

Auktoriserat patentombud

Teknikområden

Telekom, algoritmer, signalbehandling, mjukvara, elektronik

Utbildningar

Civilingenjör, Elektroteknik, Lunds Tekniska Högskola
Teknologie Doktor, Telekommunikationsteori, Lunds Tekniska Högskola

Språk

Svenska
Engelska

Medlemskap

Institute of Professional Representatives (EPI)

Tidigare anställningar

Ericsson
ST Ericsson
Zacco

Övriga meriter

Meduppfinnare till patentfamiljerna WO9743834A1, WO2008006662A1, WO2008006650A1,
WO2008006649A1, och WO2008046910A1
Legitimerad lärare i matematik, teknik, och fysik

Teknisk expertis kombinerad med lång patenterfarenhet

Komplicerad teknik kräver erfarenhet för att omsättas till ett värdeskapande patent. Min bakgrund som forskare och uppfinnare, kombinerad med min mångåriga patenterfarenhet, gör mig särskilt lämpad att hantera tekniskt utmanande uppfinningar. Jag har generellt lätt för att sätta mig in i ny teknik, förstå var uppfinningens kärna finns, och omsätta den till patentskydd som motsvarar de affärsmässiga önskemålen i så hög grad som möjligt.

Jag tycker att det är särskilt intressant att arbeta med uppfinningar inom mina tidigare forskningsområden signalbehandling och radiokommunikation, men jag har även ett intresse för nya tekniska lösningar i allmänhet.

Relationen till klienten och uppfinnaren är mycket värdefull för mig. Jag uppskattar tekniska diskussioner kring uppfinningen, såväl som strategiska diskussioner rörande affärsvärde. Jag har arbetat med både multinationella storföretag och start-ups, och vinnlägger mig alltid om att möta min samtalspartner utifrån dess behov och erfarenhet.