Sök nu och bli en del av vårt traineeprogram 2022!

Förpackningsindustrin, fordonsindustrin, mobilindustrin, kemiindustrin, metallindustrin, verkstadsindustrin och läkemedelsindustrin…. du behöver inte välja! Med unik inblick och närhet till allt från start-ups till multinationella bolag jobbar patentkonsulter i den absoluta framkanten av teknik och innovation. Oavsett om det gäller cykelhjälmar, toalettstolar, växellådor, mobilapplikationer, flygplan, medicin, förpackningsmaterial, miljö eller något helt annat. Som trainee hos Ström & Gulliksson sker det dessutom i en arbetsmiljö som ger gott om plats för din egen nyfikenhet och balans i livet.

Är du civilingenjör kan vi utbilda dig inom den juridik som krävs för att bli en av Ström & Gullikssons nya stjärnor!

Har du en solid bas av teknikkunskap? Är du intresserad av att se idéer förverkligas? Besitter du en stark vilja att försvara innovationer? Traineeprogrammet sträcker sig över tre terminer med olika delmoment som berör allt från grundläggande patenträtt till utmaningarna i komplicerade patenttvister. Du får möjlighet att gå de kurser som krävs för att klara av European Qualifying Examination och tillsammans med din handledare får du tidigt jobba med riktiga ärenden.

Arbetsbeskrivning. Hos oss får du jobba med både avancerade och enkla uppfinningar. Ibland är det tekniska innehållet litet men de juridiska utmaningarna stora, ibland är det tvärtom. Du kommer få arbeta med allt från start-ups till multinationella bolag, vilket leder till många internationella kontakter. Arbetet är omväxlande och innebär spännande uppgifter med stora möjligheter till personlig utveckling. Du kommer att ingå i ett av våra team av patentkonsulter och få stöd av din mentor och andra erfarna konsulter som du kommer att samarbeta med.

Kvalifikationer och egenskaper. Vi söker dig som är civilingenjör eller har en teknologie licentiat-/doktorsexamen från något av programmen vid F, E, D eller M-sektionerna. Du bör ha hög teknisk kompetens inom elektronik, telekommunikation, databaserade uppfinningar och/eller mekanik samt ett intresse för juridik. Vi ser gärna att du har något års arbetslivserfarenhet, men även nyutexaminerade är välkomna att söka. Du behöver ha goda språkkunskaper i både svenska och engelska, kunskaper i tyska och franska är meriterande. Som person bör du vara utåtriktad, affärsmässig samt ha god kommunikativ förmåga. Du får dessutom gärna vara en tävlingsmänniska.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi ser fram emot din ansökan! Skicka personligt brev, CV och betygskopior till christina.cedergren@sg.se, med ”Ansökan traineeprogram” i ämnesraden. Vi söker traineer till våra kontor i Malmö och Lund, ange vilken ort du föredrar. Då vi arbetar med löpande urval välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 december. Uppstart för nästa traineeprogram planeras ske under första kvartalet 2022 men för rätt sökande är vi öppna för flexibelt tillträde. Läs mer om oss på www.sg.se. Frågor? Kontakta personalkoordinator Christina Cedergren, telefon 040-757 45.

Nyfiken på hur första året som trainee är? Här berättar tre traineer om sitt första år hos Ström & Gulliksson!