Sök till vårt traineeprogram – uppstart hösten 2022!

Med unik inblick och närhet till allt från start-ups till multinationella bolag jobbar patentkonsulter i den absoluta framkanten av teknik och innovation. Oavsett om det gäller cykelhjälmar, toalettstolar, växellådor, mobilapplikationer, flygplan, medicin, förpackningsmaterial, miljö eller något helt annat. Som trainee hos Ström & Gulliksson sker det dessutom i en arbetsmiljö som ger gott om plats för din egen nyfikenhet, utveckling och balans i livet.

Har du en solid bas av teknikkunskap? Är du intresserad av att arbeta med innovationer? Tycker du om utmaningar? Sök!

Är du civilingenjör kan vi utbilda dig till det som krävs för att bli en av Ström & Gullikssons nya stjärnor. Traineeprogrammet ger dig de kunskaper och erfarenheter som du behöver för att bli patentombud så att du så småningom kan bli en eftertraktad rådgivare till entreprenörer, uppfinnare och andra beslutsfattare. Programmet sträcker sig över tre terminer med olika delmoment som berör allt från grundläggande patenträtt till hur man skyddar tekniska lösningar och utmaningarna i komplicerade patenttvister. Du får möjlighet att gå de kurser som krävs för att klara av European Qualifying Examination och tillsammans med dina kollegor får du tidigt jobba med riktiga ärenden.

Arbetsbeskrivning. Hos oss får du jobba med både avancerade och enkla uppfinningar. Ibland är det tekniska innehållet litet men de juridiska utmaningarna stora, ibland är det tvärtom. Du kommer få arbeta som konsult åt allt från start-ups till multinationella bolag, vilket leder till många internationella kontakter. Arbetet är omväxlande och innebär spännande och utmanande uppgifter med stora möjligheter till personlig utveckling. Du kommer att ingå i ett av våra team av patentkonsulter och få stöd av din mentor och andra erfarna konsulter som du kommer att samarbeta med. 

Kvalifikationer och egenskaper. Vi söker dig som är civilingenjör eller har en teknologie licentiat-/doktorsexamen från något av programmen vid F, E, D eller M-sektionerna. Du bör ha hög teknisk kompetens inom elektronik, telekommunikation, databaserade uppfinningar och/eller mekanik samt ett intresse för juridik. Vi ser gärna att du har något års arbetslivserfarenhet, men även nyutexaminerade är välkomna att söka. Du behöver ha goda språkkunskaper i både svenska och engelska, och ytterligare kunskaper i tyska och franska är meriterande. Som person bör du vara utåtriktad, affärsmässig samt ha god kommunikativ förmåga. Du får dessutom gärna vara en tävlingsmänniska.

Vi ser fram emot din ansökan!

Skicka personligt brev, CV och betygskopior till christina.cedergren@sg.se, med ”Ansökan traineeprogram” i ämnesraden. Vi söker traineer till våra kontor i Malmö och Lund, ange vilken ort du föredrar. Då vi arbetar med löpande urval välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt. Uppstart för nästa traineeprogram planeras ske i september 2022 men för rätt sökande är vi öppna för flexibelt tillträde. Läs mer om oss på www.sg.se. Frågor? Kontakta personalkoordinator Christina Cedergren, telefon 040-757 45.

Nyfiken på hur första året som trainee är? Här berättar tre traineer om sitt första år hos Ström & Gulliksson!