Förpackningsindustrin, fordonsindustrin, mobilindustrin, kemiindustrin, metallindustrin, verkstadsindustrin och läkemedelsindustrin…. du behöver inte välja!

Läs gärna mer om vårt traineeprogram och hör av dig om du är intresserad till nästa antagning!

Med unik inblick och närhet till allt från start-ups till multinationella bolag jobbar patentkonsulter i den absoluta framkanten av teknik och innovation. Oavsett om det gäller cykelhjälmar, toalettstolar, växellådor, mobilapplikationer, flygplan, medicin, förpackningsmaterial, miljö eller något helt annat. Som trainee hos Ström & Gulliksson sker det dessutom i en arbetsmiljö som ger gott om plats för din egen nyfikenhet och balans i livet.

Är du civilingenjör?  Vi utbildar dig inom den juridik som krävs för att bli en av våra förstklassiga patentkonsulter!

Vårt traineeprogram sträcker sig över tre terminer med olika delmoment som berör allt från grundläggande patenträtt till utmaningarna i komplicerade patenttvister. Du får möjlighet att gå de kurser som krävs för att klara av European Qualifying Examination. Tillsammans med din handledare får du tidigt jobba med riktiga ärenden med tekniska och juridiska utmaningar.

Just nu har vi fyllt platserna!

Mitt på Östermalm, vid Malmö C eller med milsvid utsikt över de skånska slätterna? Framöver kommer vi söka traineer till våra kontor i Stockholm, Malmö och Lund! Ansökan med personligt brev, CV och betygskopior skickas till christina.cedergren@sg.se med ”Ansökan patentkonsult” + vilken ort du föredrar i ämnesraden. Just nu är platserna fyllda men du får gärna höra av dig om du vill vara med i nästa omgång. Läs mer om oss eller kontakta personalkoordinator Christina Cedergren, telefon 040-757 45 för mer information.

Intresserad av teknik, innovation, språk och goda relationer?

Arbetsbeskrivning. Att gå traineeprogrammet hos Ström & Gulliksson innebär:

  • Ett omväxlande arbete med spännande uppgifter
  • Att få jobba med både avancerade och enkla uppfinningar
  • Stora möjligheter till personlig utveckling
  • Att ingå i ett av våra team av patentkonsulter och få stöd av din mentor och andra erfarna konsulter.

Kvalifikationer och egenskaper. Vi söker dig som är civilingenjör eller har en teknologie licentiat-/doktorsexamen. Till samtliga kontor söker vi civilingenjörer inom fysik, data, elektronik, mekanik eller medicinsk teknik och till vårt kontor i Stockholm dessutom kemi och nanoteknik. Vi ser gärna att du har något års arbetslivserfarenhet, men även nyutexaminerade är välkomna att söka. Detta krävs:

  • Hög teknisk kompetens och intresse för juridik
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska (tyska och franska är meriterande)
  • En utåtriktad personlighet
  • Affärsmässig och god kommunikativ förmåga
  • …och du får gärna vara tävlingsmänniska.