Ström & Gullikssons traineeprogram

Har du en solid bas av teknikkunskap? Är du intresserad av att arbeta med innovationer? Då ska du ha koll på vårt traineeprogram! Vårt traineeprogram ger dig de kunskaper och färdigheter som krävs för en fortsatt karriär som patentkonsult hos oss på Ström & Gulliksson. Som trainee hos oss kommer du till en arbetsmiljö som ger gott om plats för din egen nyfikenhet, utveckling och balans i livet. Vi startar upp programmet ungefär vartannat år och just nu pågår programmet som startade september 2023. Inför framtida program vill vi gärna ha kontakt med dig redan nu, så anmäl dig för att vara säker att få information.

Anmäl dig för kontakt och mer information.

Arbetsbeskrivning Programmet sträcker sig över tre terminer med delmoment som berör allt från grundläggande immaterialrätt till hur tekniska innovationer skyddas och vad som krävs i komplicerade patenttvister. Tillsammans med erfarna kollegor får du redan från dag ett vara delaktig i ärenden och arbeta med nya uppfinningar. Hos oss får du jobba med både avancerade och enkla uppfinningar. Du kommer att få arbeta som konsult åt allt från start-ups till multinationella bolag. Arbetet är omväxlande och innebär spännande och utmanande uppgifter, tekniskt såväl som patentjuridiskt. Du får jobba med den allra senaste tekniska utvecklingen – ofta långt innan den når allmänhetens ljus. Under och efter din tid som trainee ingår du i ett av våra team av patentkonsulter och få stöd av din mentor och andra erfarna kollegor.

Kvalifikationer och egenskaper För att passa som trainee hos oss är du civilingenjör eller har en teknologie licentiat-/doktorsexamen. Du bör ha hög teknisk kompetens inom elektronik, telekommunikation, databaserade uppfinningar och/eller mekanik samt ett intresse för juridik och språk. Vi ser gärna att du har något års arbetslivserfarenhet, men vi välkomnar även dig som är nyutexaminerad. Du behöver ha goda kunskaper i både svenska och engelska. Har du dessutom kunskaper i tyska och/eller franska är det meriterande. För att trivas i rollen som patentkonsult är det en fördel om du är utåtriktad, affärsmässig samt har god kommunikativ förmåga.

Utvecklingsmöjlighet Efter din traineetid får du möjlighet att gå de kurser som krävs för att efter några år i yrket klara av European Qualifying Examination och bli auktoriserat Europapatentombud. Hos oss har du alla möjligheter att småningom bli en eftertraktad rådgivare till entreprenörer, uppfinnare och företagsledare.

Intresserad av att veta mer? Programmet brukar starta ungefär vartannat år. I dagsläget är inte nästa tillfälle planerat men vi rekommenderar dig att anmäla ditt intresse redan nu.

Du är välkommen att kontakta Maria Weineisen, 073-8661860, om du vill veta mer om programmet och Katarina Wetterlundh, 073-5505239, om du har funderingar om ansökningsprocessen.

Mer om Ström & Gulliksson Passa på att läsa mer om oss här på hemsidan och följ oss gärna på LinkedIn.

Är du nyfiken på hur första året som trainee är? Här berättar tre traineer om sitt första år hos Ström & Gulliksson!

Intresseanmälan traineeprogrammet
  Traineeprogram – med sikte på European Qualifying Examination

  En solid bas av teknikkunskap. Ett stort intresse av att se idéer förverkligas. En vilja att försvara dessa idéer som om de vore dina egna. Det är en bra grund för dig som vill bli patentkonsult. Om du är civilingenjör kan Ström & Gulliksson utbilda dig inom den juridik som krävs för att bli en av våra förstklassiga patentkonsulter.

  “Att utbilda sig till patentkonsult handlar mycket om att få en förståelse för helheten, att våga ifrågasätta och att vara nyfiken och öppen. Att jobba med andras teknikidéer kräver, förutom goda juridiska kunskaper inom patentområdet, även ett stort tekniskt kunnande och en god språkkänsla. Att vara en god lyssnare och att ha en vilja att bidra till kundens affärsmässiga framgång är också viktig.”
  Maria Weineisen, Europapatentombud och koordinator av Ström & Gullikssons traineeprogram

  Som trainee hos Ström & Gulliksson får du snabbt klientkontakt och tillsammans med din handledare får du tidigt jobba med riktiga ärenden.

  “Traineeprogrammet uppfyller mina förväntningar! Jag har fått en brant inlärningskurva tack vare tätt samarbete med erfarna kollegor och med min mentor. Jag fick direkt egna arbetsuppgifter och ta eget ansvar. Alla som jobbar här vill vara med och göra skillnad och ser till den enskilde kundens bästa. Att få möjlighet att bidra till att skapa affärsvärde för en banbrytande uppfinning är spännande.”
  Ida Moen Larsson, Europapatentombud och före detta deltagare i traineeprogrammet

  Traineeprogrammet sträcker sig över tre terminer med olika delmoment som berör allt från grundläggande patenträtt till utmaningarna i komplicerade patenttvister. Som trainee hos oss får du även möjlighet att gå de externa kurser som krävs för att klara av European Qualifying Examination.

  “Vårt mål är att du som går vårt traineeprogram ska känna att du utvecklas. Du ska helt enkel känna att du snabbt ska kunna komma långt här. Vi är stolta över att våra kandidater har varit framgångsrika. Det visar att den introduktion och utbildning vi ger dem ger förutsättningarna för att lyckas.”
  Rikard Roos, Managing Partner och Europapatentombud