Ström & Gullikssons traineeprogram – uppstart hösten 2023!

Med unik inblick och närhet till allt från start-ups till multinationella bolag arbetar patentkonsulter i den absoluta framkanten av teknik och innovation. Oavsett om det gäller cykelhjälmar, toalettstolar, växellådor, mobilapplikationer, flygplan, medicin, förpackningsmaterial, miljö eller något helt annat. Som trainee hos Ström & Gulliksson kommer du till en arbetsmiljö som ger gott om plats för din egen nyfikenhet, utveckling och balans i livet. Redan nu kan du anmäla ditt intresse så hör av av oss med mer information när ansökningsperioden öppnar.

Anmäl ditt intresse

Har du en solid bas av teknikkunskap? Är du intresserad av att arbeta med innovationer? Tycker du om utmaningar? Sök!

Är du civilingenjör kan vi utbilda dig till det som krävs för att bli en av Ström & Gullikssons nya stjärnor. Traineeprogrammet ger dig de kunskaper och erfarenheter som du behöver för att bli patentombud och så småningom bli en eftertraktad rådgivare till entreprenörer, uppfinnare och andra beslutsfattare. Programmet sträcker sig över tre terminer med delmoment som berör allt från grundläggande patenträtt till hur tekniska innovationer skyddas och vad som krävs i komplicerade patenttvister. Du får möjlighet att gå de kurser som krävs för att klara av European Qualifying Examination. Tillsammans med erfarna kollegor får du tidigt vara delaktig och involverad i ärenden.

Arbetsbeskrivning. Hos oss får du jobba med både avancerade och enkla uppfinningar. Ibland är det tekniska innehållet litet men de juridiska utmaningarna stora, ibland är det tvärtom. Du kommer att få arbeta som konsult åt allt från start-ups till multinationella bolag, vilket leder till många internationella kontakter. Arbetet är omväxlande och innebär spännande och utmanande uppgifter med stora möjligheter till personlig utveckling. Du kommer att ingå i ett av våra team av patentkonsulter och få stöd av din mentor och andra erfarna konsulter som du kommer att samarbeta med.

Kvalifikationer och egenskaper. Vi söker dig som är civilingenjör eller har en teknologie licentiat-/doktorsexamen från något av programmen vid F, E, D eller M-sektionerna. Du bör ha hög teknisk kompetens inom elektronik, telekommunikation, databaserade uppfinningar och/eller mekanik samt ett intresse för juridik. Vi ser gärna att du har något års arbetslivserfarenhet, men vi välkomnar även dig som är nyutexaminerad att söka. Du behöver ha goda språkkunskaper i både svenska och engelska. Har du ytterligare kunskaper i tyska och franska är det meriterande. Som person bör du vara utåtriktad, affärsmässig samt ha god kommunikativ förmåga. Du får dessutom gärna vara en tävlingsmänniska.

Uppstart för nästa traineeprogram blir hösten 2023!

När ansökningsperioden öppnar söker du genom personligt brev, CV och betygskopior. Vi kommer att jobba med löpande urval och återkoppla till alla sökande. Passa på att läsa mer om oss här på hemsidan och följ oss gärna på LinkedIn.

Nyfiken på hur första året som trainee är? Här berättar tre traineer om sitt första år hos Ström & Gulliksson!

Traineeprogram – med sikte på European Qualifying Examination

En solid bas av teknikkunskap. Ett stort intresse av att se idéer förverkligas. En vilja att försvara dessa idéer som om de vore dina egna. Det är en bra grund för dig som vill bli patentkonsult. Om du är civilingenjör kan Ström & Gulliksson utbilda dig inom den juridik som krävs för att bli en av våra förstklassiga patentkonsulter.

“Att utbilda sig till patentkonsult handlar mycket om att få en förståelse för helheten, att våga ifrågasätta och att vara nyfiken och öppen. Att jobba med andras teknikidéer kräver, förutom goda juridiska kunskaper inom patentområdet, även ett stort tekniskt kunnande och en god språkkänsla. Att vara en god lyssnare och att ha en vilja att bidra till kundens affärsmässiga framgång är också viktig.”
Maria Weineisen, Europapatentombud och koordinator av Ström & Gullikssons traineeprogram

Som trainee hos Ström & Gulliksson får du snabbt klientkontakt och tillsammans med din handledare får du tidigt jobba med riktiga ärenden.

“Traineeprogrammet uppfyller mina förväntningar! Jag har fått en brant inlärningskurva tack vare tätt samarbete med erfarna kollegor och med min mentor. Jag fick direkt egna arbetsuppgifter och ta eget ansvar. Alla som jobbar här vill vara med och göra skillnad och ser till den enskilde kundens bästa. Att få möjlighet att bidra till att skapa affärsvärde för en banbrytande uppfinning är spännande.”
Ida Moen Larsson, Europapatentombud och före detta deltagare i traineeprogrammet

Traineeprogrammet sträcker sig över tre terminer med olika delmoment som berör allt från grundläggande patenträtt till utmaningarna i komplicerade patenttvister. Som trainee hos oss får du även möjlighet att gå de externa kurser som krävs för att klara av European Qualifying Examination.

“Vårt mål är att du som går vårt traineeprogram ska känna att du utvecklas. Du ska helt enkel känna att du snabbt ska kunna komma långt här. Vi är stolta över att våra kandidater har varit framgångsrika. Det visar att den introduktion och utbildning vi ger dem ger förutsättningarna för att lyckas.”
Rikard Roos, Managing Partner och Europapatentombud