Europapatentombud Peter Ekwall – kontorschef för Ström & Gullikssons etablering i Göteborg

26 augusti, 2020

Att strategiskt skydda innovationer hela vägen ner till minsta detalj kräver engagemang, erfarenhet och tätt samarbete byggt av förtroende. Det menar nyrekryterade Europapatentombudet Peter Ekwall som axlat rollen som kontorschef för Ström & Gullikssons påbörjade nya satsning i Göteborg. 

– Jag ser fram emot att driva utvecklingen av Ström & Gullikssons närvaro i Göteborgstrakten och att jobba nära advokaterna på Gulliksson. Ström & Gulliksson tillsammans med Advokatbyrån Gulliksson är en av få patentbyråer som kan leverera en totalservice gällande alla komplicerade bitar som immaterialrätt omfattar idag, säger Peter Ekwall som drivs av ambitionen att skapa långsiktigt värde för sina klienter och som inte ger sig förrän han har full förståelse för det patentsökande företagets affärsmodell, strategi och företagskultur.

– Att få allt på plats från början lönar sig i längden. För att skapa ett starkt patentskydd krävs det både bra och tydliga avtal men även att man tänker brett och långsiktigt. Ser man på patentstrategi för till exempel mjukvara kan det handla både om copyright, licensieringar, gemensamma patentpooler utöver att ta patent i sig. Genom vårt unika samarbete med Advokatbyrån Gulliksson kan vi förutom affärsjuridiska frågor även tillhandahålla högklassig service inom tvistelösning samt varumärkes- och domännamnsstrategi inför lanseringar. 

– Ström & Gulliksson har ett team av konsulter som täcker alla teknikområden och har länge visat sig vara särskilt vassa på invändningar, tvister och strategi. Här finns även ett starkt affärstänk hos alla och en förståelse för helheten. Förutom själva ansökan så krävs det stenkoll på många svåra juridiska frågor för att bygga upp ett starkt patentskydd. Som patentombud strävar jag alltid efter att ge en strukturerad och begriplig rådgivning som omfattar både risker och möjligheter. Jag tror att de bästa patentingenjörerna går igång på innovation och teknik på samma sätt som uppfinnaren gör. 

Just till Göteborgskontoret söker nu Ström & Gulliksson Europapatenombud som vill vara med och utveckla och bygga upp Göteborgskontoret? Läs mer här!

Mer om Göteborgsetableringen hittar du här!