Nu stärker vi upp vårt team av paralegals med fyra rekryteringar

10 september, 2020

Nu välkomnar Ström & Gulliksson inte mindre än fyra nyrekryterade paralegals: Helena Andersson, Irtefa Haque, Petter Lindgård och Monica Hörnell. 

– Att stärka upp alla våra kontor med fler paralegals är en otroligt bra start på hösten! Vi värdesätter kvalitet och kompetens i alla led och paralegals är en otroligt viktigt länk till alla våra externa kontakter, säger Erik Bolmsjö, teamledare för Ström & Gullikssons paralegals. 

Förutom avgörande personliga egenskaper som engagemang, noggrannhet och serviceförmåga ser Erik Bolmsjö med resten av teamet fram emot den variation av bakgrund och de förkunskaper de nyanställda kommer att berika bolaget med. 

– Våra nyanställda har vitt skilda arbetslivserfarenheter sen tidigare, både från serviceyrken, immaterialrätt och branscher som på ett eller annat sätt väckt deras intresse för patentskydd. Gemensamt för dem alla är en drivkraft att utvecklas vidare och bidra till att Ström & Gulliksson behåller sin position som ledande patentbyrå med hög servicenivå.

Med de fyra nyrekryterade kommer Ström & Gullikssons team av paralegals att bestå av 15 medarbetare.  

Helena Andersson ansluter till teamet i Lund och har innan paralegalutbildning bland annat jobbat med grafisk formgivning, marknadsföring och inom olika serviceyrken både i Sverige och utomlands.

– För mig är det variationen av uppgifter som lockar i rollen som paralegal och möjligheten att jobba med problemlösning. Jag ser även fram emot att få användning av mina teoretiska kunskaper från paralegalutbildningen och att bli upplärd av mina nya kollegor här på Ström & Gulliksson. Jag hoppas kunna använda mina språkkunskaper och att på sikt få kommunicera med såväl svenska som utländska klienter, ombud och myndigheter.  

Irtefa Haque, kommer att jobba på Stockholmskontoret, och har gått samma utbildning, IP-paralegal vid Affärshögskolan i Karlstad, som Helena. Även hon ser fram emot att ta del av den kunskap och erfarenhet som Ström & Gullikssons mer erfarna paralegals besitter. Irtefa som ursprungligen kommer från Bangladesh har dessutom en Bachelor in Law och Masters degree i Social Science. 

– Jag är mycket intresserad av patent och immaterialrätt och tacksam över att ha hittat en arbetsplats där jag får användning av mina förkunskaper inom juridik samtidigt som jag blir upplärd i de praktiska delarna som rollen omfattar.

Petter Lindgård, som blir en del av teamet i Malmö, har en gedigen bakgrund från bland annat musikbranschen. En bransch som också väckt hans starka intresse för upphovsrätt och vikten av att skydda det man skapar. 

– Upphovsrätt är högaktuellt och att bli en del av Ström & Gulliksson innebär att jag får komma nära områden som engagerar mig och i en roll där jag kan vara med och göra skillnad. Jag ser fram emot att jobba parallellt med att jag får möjlighet att utbildas internt. Det är otroligt många viktiga detaljer att lära sig och många avgörande moment i patentansökningar att navigera sig fram genom. 

Till Stockholmskontoret som under det senaste året har vuxit både till antalet klienter och anställda kommer Monica Hörnell att stärka upp paralegalteamet med mångårig europeisk erfarenhet.  

– Jag har jobbat med immaterialrätt sen mitten på 80-talet och har under många år jobbat utomlands för Europeiska patentverket, EPO, i Haag, München och Wien. säger Monica Hörnell som förutom en mängd olika roller inom organisationen även har erfarenhet från flera svenska patentbyråer och och även som VD för en renodlad patentparalegal-byrå. 

– För mig känns Ström & Gulliksson som ett naturligt steg i min karriär och en ambitiös byrå som är öppna för förändrings- och förbättringsarbete. Jag hoppas kunna bidra till att slipa våra processer och rutiner och att bygga upp paralegalavdelningen här i Stockholm. 

Monica Hörnell besitter även förtroendeuppdrag i ledningsgruppen för IP-paralegalutbildningen vid Affärshögskolan i Karlstad och i styrgruppen för diplomering av erfarna paralegals i Sepaf.

– Jag brinner för yrkesrollen paralegal som innebär administration på hög och avgörande nivå. Det är ett självständigt yrke där du jobbar i ett team med patentkonsulterna och där du ges stora möjligheter till utmaningar och personlig utveckling. Det är verkligen en nyckelroll, både på kontoret och gentemot våra klienter och utländska ombud och partners. Hos Ström & Gulliksson är det dessutom en bra familjär teamkänsla där hög kompetens och samarbetsförmåga värderas högt och där proaktiva personligheter välkomnas!