Ström & Gulliksson – ny partner till Venture Cup

23 maj, 2022

Ström & Gulliksson går nu in som partner till Venture Cup, tävlingen för morgondagens entreprenörer, och ser fram emot att vara en del av ett starkt samarbete där experter från näringslivet möter framtidens entreprenörer. 
– Vi jobbar dagligen i den absoluta framkanten av teknik och innovation. Våra patentkonsulter har en unik inblick och närhet i en mängd olika branscher och inte minst olika storlekar på bolag. Bland våra klienter finns allt från start-ups till multinationella bolag och genom Venture Cup ser vi fram emot att följa den starka innovationskraft som finns inte minst här i Skåne och följa nya idéer och företag på nära håll, säger Jan Nilsson, Senior Partner och kontorschef i Lund.  

Venture Cup är en ideell förening som syftar till att stimulera skapandet av nya tillväxtföretag och entreprenöriellt lärande genom en tävlingsprocess. Nästa vecka, 30 maj, går Regionfinalen i Syd av stapeln på Rådhuset i Malmö. Prisutdelare kommer vara Ström & Gullikssons Europapatentombud Ida Moen Larsson som ser det som självklart att från start kombinera nya idéer med ett affärsmässigt tänk.

– Att gå in och stötta start-ups är otroligt intressant och jag tycker det är spännande att många av årets bidrag i Venture Cup domineras av hållbarhet, hälsa och tech. I en konkurrenskraftig värld är kombinationen av innovation och affärstänk otroligt viktigt för att säkra framtida framgång! Min drivkraft som patentkonsult grundar sig i ett gediget intresse för såväl teknik som patentstrategi och inte minst att jobba med morgondagens entreprenörer, säger Ida Moen Larsson, Europapatentombud hos Ström & Gulliksson. 

Mer om Venture Cup
Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget
nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 17 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se