Ida Moen Larsson

EUROPAPATENTOMBUD

HUVUDTITEL

Europapatentombud

TEKNIKOMRÅDEN

Kemi
Life science
Med tech
Nanobiomedicin

UTBILDNINGAR

MSc in Nano Engineering, Lund Institute of Technology
Bachelor in Business Administration, Lund University School of Economics and Management

SPRÅK

Engelska
Norska
Svenska
Franska
Italienska

Att göra skillnad

I en konkurrenskraftig värld är kombinationen av innovation och affärsliv av stor vikt för att bli framgångsrik. Våra kunder arbetar hart för att göra skillnad med sina uppfinningar, och vårt jobb är att tillhandahålla det immaterialrättsliga skydd de behöver för sina produkter.

Som patentkonsult stöttar vi kunder genom livstiden av en patenträttighet, från att patentansökan skrivs till potentiellt intrång eller Freedom-to-Operate analyser innan en produkt lanseras. För att kunna ge bästa möjliga rådgivning, är det essentiellt att förstå kundens situation, såväl som uppfinningen och alla dess aspekter och detaljer. Långsiktiga relationer med kunder är därför viktigt.

Min drivkraft att bistå kunder med deras patentportfölj grundar sig I ett gediget intresse för kombinationen av teknik med affärsmässighet. Som ingenjör och företagsekonom analyserar jag alltid situationer utifrån flera perspektiv, både som ingenjör och som ekonom. Jag anser att utmaningar är möjligheter, och siktar på inget annat än bästa möjliga resultat.

Tidigare uppdrag

Mina senaste uppdrag har varit inom bland annat områdena medicinsk teknik, mekanik, bioteknik, kemi, materialteknik och läkemedelsformulering.