SEPAF – branschorganisationen för svenska immaterialrättsföretag firar 40 år!

13 oktober, 2023

SEPAF är branschorganisationen som samlar svenska immaterialrättsföretag och då framförallt patentbyråer. Gemensamt för medlemmarna är ambitionen att skapa affärsnytta för sina klienter genom innovationsskydd, främst i form av patent, varumärkesskydd och designskydd, men också att verka etiskt riktigt. Nu firar föreningen 40 år och kan med stolthet blicka tillbaka på en utveckling där kreativa, proaktiva och strategiska IP-lösningar värderas allt högre. 

Att väcka intresse för att arbeta med immaterialrätt, att upprätthålla en hög yrkesskicklighet i branschen och att verka för fortbildning är några av föreningens fokusområden. 

– Vårt medlemskap i SEPAF är en garant för att vi arbetar med god yrkesetik och hög kvalitet, vilket är en trygghet för våra kunder, säger Jan Nilsson, Senior Partner hos Ström & Gulliksson.

Från Ström & Gulliksson är Fredrik Carlsson med i SEPAF:s etikkommitté där frågor om efterlevnad av föreningens stadgar och branschetiska frågor handläggs och Ström & Gullikssons ekonomichef Jakob Eriksson har rollen som Skattemästare i föreningens styrelse. 

Nyfiken på SEPAFs historik? Här kan du ta del av den, återberättad och författad av Jonas Gulliksson, medgrundare av Ström & Gulliksson och Advokatbyrån Gulliksson, och som även varit med och grundat SEPAF.

SEPAF:s vision och mission
SEPAF blickar framåt mot en värld där svenska innovationer får ett sådant IP-skydd att de kan skapa ökat välstånd både i Sverige och internationellt. Med en vision där IP-frågorna är högt prioriterade av företagens ledningsgrupper och en karriär inom IP-branschen är attraktiv firar nu SEPAF 40-års jubileum.