Paralegals – en viktig länk för Ström & Gulliksson servicenivå 

2 maj, 2023

Paralegals har en ovärderlig roll med stor betydelse för vår servicenivå och den löpande kundkontakten. Ström & Gullikssons paralegals är på många sätt centrala i det vi gör genom att de är drivna, engagerade och serviceinriktade. Det säger teamlead Malin Ahlgren

Självständigt administration och koordination av patentärenden. Kommunikation med såväl svenska som utländska klienter, ombud och myndigheter. Hantering av registrering och bevakning av allt från svarsfrister och ärenderegistrering till överlåtelser. Rollen som paralegal innebär delvis att vara spindeln i nätet och inte minst en viktig länk till alla externa kontakter.

– Styrkan hos våra paralegals är förutom deras noggrannhet den genomgående ansvarskänslan. I patentärenden är det skarpa deadlines och många detaljer att ha stenkoll på, säger Malin Ahlgren och berättar att vid rekrytering värdesätts samarbetsförmåga högt.

– Förutom att samarbeta med oss patentkonsulter ska de även kunna samarbeta direkt med medarbetare hos våra klienter. Det handlar om att jobba både administrativt och proaktivt.

Hos Ström & Gulliksson jobbar i nuläget 14 paralegals fördelat på kontoren i Malmö, Lund och Stockholm. Nyligen förstärktes även byråns paralegalteam i Stockholmsregionen med Madelaine Wingren, som en del av Ström & Gullikssons närvaro i Linköping och Östergötlandsregionen.

“För mig känns Ström & Gulliksson som en bra plats att fortsätta att utvecklas på. Atmosfären är öppen och hjälpsam vilket tilltalar mig. Att tillsammans göra skillnad för våra kunder känns inspirerande, säger Madelaine som ser fram emot att kunna bidra med sina tidigare erfarenheter och samtidigt själv utvecklas tillsammans med nya kollegor. 

Här delar några av Ström & Gullikssons  paralegals sin syn på rollen och arbetsuppgifterna: 

“Här lär jag mig något nytt varje dag! Jag får ta ansvar och arbeta självständigt men ingår ändå i ett team där jag får uppbackning. Jag trivs bäst när mitt arbete ger resultat och när mina idéer omsätts i handling.” 
Maria Dell 

”Här är ambitionen hög och sammanhållningen stark. Mina kollegor är erfarna och flera har mångåriga relationer med våra kunder och ombud.
Helen Tåstmark

”Som paralegal är uppgifterna varierande och ingen dag är den andra lik. I teamet kompletterar vi varandra med våra olika kompetenser.”
Madeleine Jihag

”Upphovsrätt är högaktuellt och att vara en del av Ström & Gulliksson innebär att jag får komma nära områden som engagerar mig och i en roll där jag kan vara med och göra skillnad.”
Petter Lindgård

”Jag är mycket intresserad av patent och immaterialrätt och tacksam över att ha hittat en arbetsplats där jag får användning av mina förkunskaper inom juridik.”
Irtefa Haque

”Att arbeta som paralegal innebär en ständig personlig utveckling och jag uppskattar variationen. Hos S&G är arbetsuppgifterna både utmanande, intressanta och varierande. Vi är ett starkt team med olika erfarenheter som vi delar med oss av för att underlätta för varandra!”
Eva Jakobsson

”I rollen som paralegal uppskattar jag eget ansvar, korrespondens och kontakt med kunder, myndigheter och ombud i hela världen! Vårt team är proaktiva och serviceinriktade, både internt och externt.”
Madeleine Skulis

I teamet ingår även:
Angelina El-Kholy
Åsa Hammarlund 
Monica Hörnell
Vicki Olsson
Susann Pålsson 
Madelaine Wingren

För närvarande vikarierar Leif Jörgensson för Malin Ahlgren som är föräldraledig.