Emil Tostrup

Europapatentombud

HUVUDTITEL

Europapatentombud

TEKNIKOMRÅDEN

Mjukvara
Datorsystem och nätverk
Elektronik

UTBILDNINGAR

Civilingenjör i Datateknik, Lunds Tekniska Högskola (LTH)

SPRÅK

Engelska
Svenska

Din uppfinning är alltid i fullt fokus

Jag brinner för ny teknik och framtida innovationer. För att ligga steget före konkurrenter spenderar jag mycket av min tid på att utforska teknik i framkant. Med min bakgrund som nybliven dataingenjör försöker jag se vardagliga behov som ännu inte finns, vilket kan komma till stor nytta för din uppfinning. Jag försöker alltid hitta nya infallsvinklar, perspektiv och förbättringsmöjligheter hos klienters innovationer. Din uppfinning är därför alltid i fullt fokus, och mitt mål är alltid att ge den ett så brett och säkert skydd som möjligt.

Digitaliseringen sätter stora krav på säkerhet, både gällande patent- men även dataintrång, och jag tycker detta är jättespännande. Att få jobba med utformning av patentansökningar för teknik jag brinner för gör mitt arbete extremt stimulerande.

Trenden visar på att innovationer fortsätter att öka runt om i världen och det ställer krav på säkra uppfinningsskydd. Jag intresserar mig inte bara för helheten utan även de mindre detaljerna, tekniska eller språkliga, som kan ligga till grund för ett patent. Genom att vara lyhörd, öppensinnad och kritisk, försöker jag bryta ner din uppfinning så att vi verkligen får ut allt av den. Jag vill att samtal med kunder ska vara lika viktiga för kunderna som för mig själv, där samtliga parter kan enas och få en klar bild över vad som krävs, och på lång sikt skapa värdefulla relationer.