Ström & Gulliksson växer med nyrekryterade paralegals

9 oktober, 2018

En oumbärlig del av teamet och ofta länken mellan byrån och klienten. Med strategin att hela tiden värdesätta samarbeten som växer och mognar är Ström & Gulliksson glad över att ha anställt ytterligare två paralegals, Victoria Rautila till Stockholmskontoret och Helen Tåstmark till Lundakontoret.

Handplockade för sitt engagemang, serviceförmåga och språkkänsla kommer Victoria och Helen att stärka upp det befintliga teamet för att administrera och koordinera patentärenden i samråd med våra patentkonsulter.

– Hos oss är våra paralegals uppskattade medarbetare och många gånger en viktig länk till våra externa kontakter, berättar Erik Bolmsjö, team leader för paralegals hos Ström & Gulliksson:

– I rollen som paralegal finns verkligen möjligheten att kombinera ett spännande arbete med stora möjligheter till utveckling. Vi är måna om att anställa människor som trivs med att självständigt administrera och koordinera patentärenden och här kan du räkna med att få kommunicera med såväl svenska som utländska klienter, ombud och myndigheter.

För Victoria Rautila som blivit en del av teamet i Stockholm bidrog förutom utvecklingsmöjligheterna hos Ström & Guliksson även det nära samarbete med Advokatbyrån Gulliksson.

– Jag har jobbat med patent inom industrin i många år men ombudssidan har alltid lockat mig. Det är spännande att nu få vara en del av ett dynamiskt och växande företag där fokus ligger både på tekniska och juridiska kunskaper men även utformning av affärsstrategier för våra kunder, berättar Victoria Rautila.

Helen Tåstmark som tillhör paralegalteamet i Lund är nyutexaminerad från paralegalutbildningen vid Nordic Business Institute i Malmö och delar Victorias bild av byrån:

– Här är ambitionen hög och sammanhållningen stark. Mina kollegor är erfarna och flera har mångåriga relationer med våra kunder och ombud. Jag hoppas komplettera teamet med ny kunskap och ser fram emot att utvecklas vidare.

Christina Cedergren, HR-ansvarig hos Ström & Gulliksson, lyfter bolagets strategi att tänka långsiktigt i alla relationer, med klienter såväl som anställda:
– Relationer bygger på förtroende och då vi tillsammans med våra klienter ofta har relationer som fortsätter år efter år är det viktigt att vi har väl sammansatta team som motsvarar deras förväntningar. För att kunna ge de bästa råden handplockar vi bara medarbetare med hög yrkeskunskap och kompetens. Det gäller inte minst våra assistenter och administrativ personal.