Ström & Gulliksson söker patent paralegal till Stockholm – tjänsten är tillsatt.

25 januari, 2018

Vill du ingå i vårt team av erfarna och drivna paralegals? Ström & Gulliksson erbjuder en omväxlande vardag där du som medarbetare kan kombinera ett spännande arbete med stora möjligheter till personlig utveckling. Hos oss är våra paralegals uppskattade medlemmar i teamet och en viktig länk till våra externa kontakter.

Arbetsbeskrivning. I rollen som paralegal får du självständigt administrera patentärenden i samråd med våra patentkonsulter. Det innebär korrespondens med såväl svenska som utländska klienter, ombud och myndigheter. Du får även hantera ärenderegistrering och registrering och bevakning av svarsfrister samt allmän administration.

Kvalifikationer och egenskaper. Vi söker en engagerad och serviceinriktad paralegal. Du behärskar Officepaketet väl och har mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt en utpräglad språkkänsla. Vi ser gärna att du har kunskaper i ytterligare språk. Är du utbildad paralegal är det meriterande. Tjänsten ställer krav både på noggrannhet och på ansvarskänsla och att du har lätt för att samarbeta. För att trivas i rollen som paralegal tycker du om utmaningen med ett tidvis högt tempo och korta deadlines vilket också ställer krav på att du kan strukturera och prioritera ditt arbete. Du bör ha några års erfarenhet från patentbyrå, patentavdelning inom industrin eller patentverk.
Hos Ström & Gullikssons sätter vi stort värde på din förmåga att arbeta i team och att bygga och vårda sociala relationer. Vi jobbar digitalt över kontorsgränserna för att alltid ge våra klienter bästa sammansättningen i teamet.

Välkommen med din ansökan. Läs mer om oss här på hemsidan eller kontakta personalkoordinator Christina Cedergren, telefon 040-757 45 för mer information. Skicka din ansökan med personligt brev, CV och betygskopior per e-mail till christina.cedergren@sg.se. Skriv ”Ansökan paralegal” i ämnesraden på ditt e-mail. Vi arbetar med löpande urval och välkomnar din ansökan så snart som möjligt dock senast den 1 mars.

Ström & Gulliksson gillar samarbeten som växer och mognar. Tillsammans med våra klienter har vi ofta relationer som fortsätter år efter år. Det gäller även relationerna med våra medarbetare. Det är så vi vill ha det. På Ström & Gulliksson försöker vi alltid tänka långsiktigt. För att kunna ge de bästa råden och leverera de bästa tjänsterna handplockar vi bara medarbetare med hög yrkeskunskap och kompetens. Det gäller såväl patentombud, paralegals som administrativ personal. Samtliga jobbar på något av våra kontor i Malmö, Lund och Stockholm. På samtliga orter sitter vi i kontorsgemenskap med Advokatbyrån Gulliksson. Till vår hjälp i internationella frågor har vi bland annat ett stort kontaktnät av advokat- och patentbyråer jorden runt. Dessutom är vi anslutna till ett tjugotal branschorganisationer.