Tjänsten tillsatt! Ström & Gulliksson söker paralegal till Stockholmskontoret

7 maj, 2019

TJÄNSTEN ÄR TILLSATT. Som paralegal hos Ström & Gulliksson är du en uppskattad medarbetare och en viktig länk till våra externa kontakter. Här värdesätts ditt engagemang, din serviceförmåga och din språkkänsla.

Jobbet som paralegal innebär en omväxlande vardag där du kan kombinera ett spännande arbete med stora möjligheter till utveckling. Du får självständigt administrera och koordinera patentärenden i samråd med våra patentkonsulter. Söker du dessutom ett arbetsklimat som präglas av såväl prestigelöshet som höga ambitioner är Ström & Gulliksson rätt plats. Här jobbar du i ett team där service och engagemang för våra klienter är lika självklart som vår arbetsglädje och möjligheten att ha balans i livet. Vi jobbar i vackra lokaler i en anrik fastighet på Östermalm. Med pågående rekryteringar kommer teamet på vårt Stockholmskontor inom kort att bestå av två paralegals, sex patentkonsulter och en trainee.

Arbetsbeskrivning. I rollen som paralegal får du:

  • självständigt administrera och koordinera patentärenden i samråd med våra patentkonsulter
  • kommunicera med såväl svenska som utländska klienter, ombud och myndigheter
    hantera registrering och bevakning av svarsfrister, ärenderegistrering, överlåtelser m.m.
  • fakturera samt bistå med allmän administration.

Kvalifikationer och egenskaper. Vi söker en engagerad och serviceinriktad paralegal och ser gärna att du har några års erfarenhet från patentbyrå, patentavdelning inom industrin eller patentverk. Det är viktigt att du har kunskaper och erfarenhet av patenthandläggningsprocessen vid exempelvis PRV och EPO. Erfarenhet som paralegal på advokatbyrå är meriterande om du jobbat med ärendeadministration i exempelvis patenttvister. Du behärskar Officepaketet väl och har mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt en utpräglad språkkänsla. Har du ytterligare språkkunskaper eller är utbildad paralegal är det meriterande. Tjänsten ställer krav på noggrannhet och ansvarskänsla och att du har lätt för att samarbeta.

För att trivas på vårt Stockholmskontor ska du tycka om utmaningen med ett tidvis högt tempo och korta deadlines. Det ställer krav på att du kan strukturera och prioritera bland dina arbetsuppgifter. Ström & Gulliksson värdesätter medarbetares förmåga att arbeta i team och bygga och vårda sociala relationer. Som paralegal ingår du i ett större team av paralegals och du kommer att ha möjlighet att samarbeta med kollegorna på våra kontor i Lund och Malmö. Vi jobbar digitalt över kontorsgränserna för att alltid ge våra klienter bästa sammansättningen i teamet.

Välkommen med din ansökan! Läs mer om oss här på vår hemsida eller kontakta:
Personalkoordinator Christina Cedergren, christina.cedergren@sg.se, 040-757 45
Kontorschef Stockholm Christian Arkelius, christian.arkelius@sg.se, telefon 076-724 57 63

Skicka din ansökan med personligt brev, CV och betygskopior per e-mail till christina.cedergren@sg.se. Skriv ”Ansökan paralegal Stockholm” i ämnesraden på ditt e-mail. Vi arbetar med löpande urval och välkomnar din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 7 juni 2019.

Ta gärna del av vad två av våra nyligen rekryterade paralegals har att berätta!