Ström & Gulliksson söker erfaren patentkonsult med entreprenörsanda och driv för vår etablering i Göteborg! 

26 augusti, 2020

Är din passion för att skydda innovationer lika stark som ditt driv och din entreprenörsanda? Nu söker vi dig som vill vara med från start när Ström & Gulliksson etablerar sig i Göteborg!

Vi garanterar stora möjligheter att påverka och en givande och utvecklande karriär där vi värdesätter inte bara din kompetens men även din affärsmässighet och dina personliga drivkrafter. Tillsammans med Europapatentombudet Peter Ekwall som axlar rollen som kontorschef för Ström & Gulliksson har du möjlighet att spela en viktig roll i vår nya satsning i Göteborg

Utmanande uppdrag och intressanta ärenden
Som patentkonsult hos oss får du uppdrag inom det immaterialrättsliga området med fokus på spjutspetsteknologi från såväl spännande start-ups som välkända och nyskapande företag. Du får möjlighet att arbeta i team med andra patentkonsulter och genom vårt täta samarbete med Advokatbyrån Gulliksson, nära kontakt och utbyte med välrenommerade advokater och jurister med spetskompetens inom immaterialrätt. 

Du bistår våra kunder med strategisk rådgivning och får ta dig an komplexa ärenden och utmanande frågeställningar. Dessutom får du möjlighet att medverka i patentprocesser och andra immaterialrättsliga processer. I tjänsten ingår också att marknadsföra byrån gentemot befintliga och nya marknader. Du får stor handlingsfrihet hos Ström & Gulliksson där vi verkar i en arbetsmiljö som ger dig gott om plats för din egen utveckling och nyfikenhet och med balans i livet.

Vi tycker om samarbeten som växer och mognar. Tillsammans med våra klienter har vi ofta relationer som fortsätter år efter år. Det gäller även relationen med våra medarbetare.

Har du en solid bas av teknikkunskap? Är du intresserad av att se idéer förverkligas? Besitter du en stark vilja att försvara innovationer? Sök! 

Önskade kvalifikationer:
• Du är civilingenjör eller har teknologie licentiat-/doktorsexamen inom t.ex. elektronik, data, mekanik eller teknisk fysik.
• Vi önskar att du har några års erfarenhet från patentbyrå och/eller industripatentavdelning med vana att självständigt arbeta med ärenden.
• Du är auktoriserat Europapatentombud
• Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har en utpräglad språkkänsla. Det är bra om du har kunskaper i franska och/eller tyska.

För mer information om rollen kontakta:
Peter Ekwall
+46(0)31 749 18 51 
 +46 (0)73 335 57 02 
peter.ekwall@sg.se

Vi arbetar med löpande urval och välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Ansökan skickas till peter.ekwall@sg.se som också kan svara på frågor och berätta mer om rollen och möjligheterna. 

På Ström & Gulliksson försöker vi alltid tänka långsiktigt. För att kunna ge de bästa råden och leverera de bästa tjänsterna handplockar vi bara medarbetare med hög yrkeskunskap och kompetens. Det gäller såväl patentkonsulter, paralegals som administrativ personal. Samtliga jobbar på något av våra kontor i Malmö, Lund och Stockholm och under hösten 2020 startar vi upp i Göteborg. På samtliga orter sitter vi under samma tak som Advokatbyrån Gulliksson vilket ger både dig som anställd och våra klienter en mängd fördelar.