Sök till Ström & Gullikssons traineeprogram 2019!

16 januari, 2019

Har du en solid bas av teknikkunskap? Är du intresserad av att se idéer förverkligas? Besitter du en stark vilja att försvara innovationer? Välkommen att söka till Ström & Gullikssons traineeprogram 2019!

Är du civilingenjör kan Ström & Gulliksson utbilda dig inom den juridik som krävs för att bli en av våra förstklassiga patentkonsulter. Vårt traineeprogram sträcker sig över tre terminer med olika delmoment som berör allt från grundläggande patenträtt till utmaningarna i komplicerade patenttvister. Du får möjlighet att gå de kurser som krävs för att klara av European Qualifying Examination och tillsammans med din handledare får du tidigt jobba med riktiga ärenden. Mitt på Östermalm, vid Malmö C eller med milsvid utsikt över de skånska slätterna? Nu söker vi traineer till våra kontor i Stockholm, Malmö och Lund!

Arbetsbeskrivning. Hos oss får du jobba med både avancerade och enkla uppfinningar. Ibland är det tekniska innehållet litet men de juridiska utmaningarna stora, ibland är det tvärtom. Du kommer få arbeta med allt från start-ups till multinationella bolag, vilket leder till många internationella kontakter. Arbetet är omväxlande och innebär spännande uppgifter med stora möjligheter till personlig utveckling. Du kommer att ingå i ett av våra team av patentkonsulter och du kommer att få stöd av din mentor och andra erfarna konsulter som du kommer att samarbeta med.

Kvalifikationer och egenskaper. Vi söker dig som är civilingenjör eller har en teknologie licentiat-/doktorsexamen. Vi ser gärna att du har något års arbetslivserfarenhet, men även nyutexaminerade är välkomna att söka. För att bli en skicklig patentkonsult krävs det hög teknisk kompetens samt intresse för juridik. Du behöver ha goda språkkunskaper i både svenska och engelska, kunskaper i tyska och franska är meriterande. Som person bör du vara utåtriktad, affärsmässig samt ha god kommunikativ förmåga och du får gärna vara tävlingsmänniska.

Välkommen med din ansökan! Läs mer om oss här på vår hemsida eller kontakta personalkoordinator Christina Cedergren, telefon 040-757 45 för mer information. Ansökan med personligt brev, CV och betygskopior skickas till christina.cedergren@sg.se med ”Ansökan patentkonsult” + vilken ort du föredrar i ämnesraden. Vi arbetar med löpande urval och välkomnar din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 17 februari 2019. Vi planerar att starta vårt nästa traineeprogram till hösten men är öppna för ett flexibelt tillträde.

Stor frihet och starkt stöd. Ett speciellt och tidskrävande hantverk. Vikten av att hela tiden sträva efter att förstå och förbättra sig. Så summerar tre av Ström & Gullikssons traineer sin första tid på patentbyrån och de stimulerande utmaningarna de mött hittills under traineeprogrammet – läs gärna! 

Eller läs artikeln där Maria Weineisen, ansvarig för traineeprogrammet, beskriver utbildningen.

Är du nyfiken på hur du kan göra karriär hos Ström & Gulliksson? Läs mer här!