Nu söker vi patentkonsulter med ambition att utvecklas och en stark passion att skydda innovationer till kontoret i Lund!

25 september, 2019

Vi tycker om samarbeten som växer och mognar. Tillsammans med våra klienter har vi ofta relationer som fortsätter år efter år. Det gäller även relationen med våra medarbetare. Har du en solid bas av teknikkunskap? Är du intresserad av att se idéer förverkligas? Besitter du en stark vilja att försvara innovationer? Nu söker vi patentkonsulter till vårt drivna, engagerade och trevliga team i Lund där vi sitter i moderna lokaler med milsvid utsikt över Lundaslätten.


Utmanande uppdrag och intressanta ärenden

Som patentkonsult hos oss får du uppdrag inom det immaterialrättsliga området med fokus på spjutspetsteknologi från välkända och nyskapande företag över hela världen. Du får möjlighet att arbeta i team med andra patentkonsulter och, genom vårt samarbete med Advokatbyrån Gulliksson, med advokater eller jurister.

Du bistår våra kunder med strategisk rådgivning och får ta dig an ofta komplexa ärenden och utmanande frågeställningar. Dessutom får du möjlighet att medverka i patentprocesser och andra immaterialrättsliga processer. I tjänsten ingår också att marknadsföra byrån gentemot befintliga och nya marknader. Du får stor handlingsfrihet och goda utvecklingsmöjligheter. Du får även goda möjligheter att utbyta kunskaper med konsulter i andra länder genom vårt globala nätverk bestående av advokat- och patentbyråer. På Ström & Gulliksson verkar vi i en arbetsmiljö som ger dig gott om plats för din egen utveckling och nyfikenhet och med balans i livet.

Önskade kvalifikationer:

• Du är civilingenjör eller har teknologie licenciat-/doktorsexamen inom t.ex. elektronik, data, mekanik eller teknisk fysik.
• Vi tror att du har några års erfarenhet från patentbyrå och/eller industripatentavdelning.
• Vi ser gärna att du har påbörjat din utbildning till Europeiskt patentombud och vi är gärna med och stöttar dig resten av vägen för att du ska klara av European Qualifying Examination. Självklart är även du som redan är EPA välkommen att söka tjänsterna.
• Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har en utpräglad språkkänsla.
• Det är bra om du har kunskaper i franska och/eller tyska.

Du har ett positivt och utåtriktat synsätt och vi värdesätter att du är analytisk, kreativ och flexibel. För att trivas i rollen måste du ha förmågan att agera affärsmässigt med kunden i fokus, kunna knyta nya kontakter och vårda befintliga kundrelationer. Viktigast är dock att du har den rätta drivkraften och en sann entreprenöranda.

Välkommen med din ansökan!

Kontakta gärna personalkoordinator Christina Cedergren på telefon 040-757 45 eller vår teamledare i Lund, Jan Nilsson, på telefon 046-19 05 00 för mer information. Vi arbetar med löpande urval och välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Ansökan med CV och betygskopior skickar du via e-mail till christina.cedergren@sg.se. Skriv ”Ansökan patentkonsult Lund” i ämnesraden.

På Ström & Gulliksson försöker vi alltid tänka långsiktigt. För att kunna ge de bästa råden och leverera de bästa tjänsterna handplockar vi bara medarbetare med hög yrkeskunskap och kompetens. Det gäller såväl patentkonsulter, paralegals som administrativ personal. Samtliga jobbar på något av våra kontor i Malmö, Lund och Stockholm. På samtliga orter sitter vi i kontorsgemenskap med Advokatbyrån Gulliksson. Till vår hjälp i internationella frågor har vi bland annat ett stort kontaktnät av advokat- och patentbyråer över hela världen och vi är dessutom anslutna till ett tjugotal branschorganisationer.