HUVUDTITEL

Patentkonsult

TEKNIKOMRÅDEN

Biologi
Kemi
Medicinsk teknik

UTBILDNINGAR

Civ. ing. i Molekylär bioteknik, Uppsala Universitet 2015

SPRÅK

Engelska
Tyska
Svenska

TIDIGARE ANSTÄLLNINGAR

Octapharma
BioArctic
Valneva

Långsiktig patentstrategi ger förutsättning för ett innovativt samhälle

Att kunna skydda sin idé genom patent och andra immateriella rättigheter är en förutsättning för ett innovativt samhälle och för utvecklingen av livsviktiga produkter. För att kunna finansiera er verksamhet och ta produkter till marknad behövs en trygg och långsiktig patentstrategi. Den kan vi hjälpa er med!

Mina främsta kunskapsområden är inom biologi, kemi, bioteknik och medicinsk teknik. Genom min utbildning och arbetserfarenhet som laboratorieingenjör har jag förståelse för forskning, utveckling och produktion av läkemedel. Jag har även erfarenhet av att jobba med mekaniska uppfinningar.

På Ström & Gulliksson arbetar jag med varierande patentrelaterade uppdrag, exempelvis nyhetsgranskningar, patenterbarhetsbedömningar, freedom-to-operate-analyser och patentansökningar.

Jag tror att nyckeln till ett framgångsrikt samarbete mellan er som kund och mig som patentombud är kommunikation och att dela kunskap. För mig är det viktigt, och roligt, att förstå er produkt och era företagsmål, för att kunna ge er bästa möjliga service och resultat. Jag tar även gärna chansen att informera och involvera er i hur patentprocessen ser ut. För att ni ska kunna ta rätt beslut gällande er patentstrategi gäller det att ni har förståelse för valmöjligheterna.

Tillsammans har vi engagemanget och kunskaperna som krävs för att skydda er idé. Jag ser fram emot att få hjälpa er!