Kajsa Ekenberg

Patentkonsult

HUVUDTITEL

Patentkonsult

TEKNIKOMRÅDEN

Signalbehandling
Mjukvara och algoritmer
Reglerteknik

UTBILDNING

M. Sc. Biomedical Engineering, Lund University

SPRÅK

Svenska
Engelska

TIDIGARE ANSTÄLLNINGAR

Sigma Industry
Veolia Water

Med drivkraft att utforska möjligheterna inom patentbranschen

Med en masterexamen i medicin och teknik från Lunds Tekniska Högskola (LTH) som grund blev jag antagen till Ström & Gullikssons traineeprogram.

Som trainee får jag möjlighet att snabbt sätta mig in i olika aspekter av patentarbete med bland annat föreläsningar om juridiska aspekter av immaterialrätt och domstolsprocesser från advokatbyrån Gulliksson.

Jag har ett brett teknikintresse med spetsen inom områdena signalbehandling, mjukvara och algoritmer, samt reglerteknik.

Att rapportera föreläggande är så här långt en av höjdpunkterna som patentkonsult. Jag tycker om utmaningen i att analysera och fundera över hur jag kan argumentera för nyhet och uppfinningshöjd.

Som trainee hos Ström & Gulliksson ser jag fram emot att få arbeta med ett brett spektrum av teknisk innovation och kunder som ligger i framkant.

Mitt mål under programmet är att försöka vara med på så många olika ärenden jag kan för att bredda min kunskap och erfarenhet. På längre sikt har jag som mål att klara European Qualifying Examination.