Filio Skarp och WatchOut

Håll koll på dina konkurrenter med rätt verktyg

26 november, 2021

Visste du att genom bevakningstjänsten WatchOut® kan du skaffa dig ett strategiskt övertag genom att identifiera affärsrisker och hitta nya utvecklingsvägar?

WatchOut® är en onlinetjänst som ger dig möjlighet att exempelvis upptäcka trender i din bransch och hot från konkurrerande rättigheter på ett tidigt stadium. Du väljer själv om du vill bevaka publicerade patent inom ett specifikt teknikområde, den egna patentportföljen, konkurrenter eller flera av dessa. Med ett abonnemang på tjänsten får du tillgång till alla historiska bevakningar inom ditt område, när du vill, var du än är i världen.

– WatchOut® är ett verktyg som är både omtyckt och välanvänt av flera av våra kunder. Det kan ge goda underlag inför nya patentansökningar, men även en möjlighet att agera tidigt vid potentiella intrång, berättar patentkonsult Filip Skarp, som är ansvarig för WatchOut® hos Ström & Gulliksson.

Genom abonnemanget får man regelbundet ett mejl med en sammanställning inom ramen för sin önskade bevakning. Det ingår även ett extra verktyg som ger tillgång till alla sökträffar i en databas plus statistik och historik. I databasen kan man själv välja hur man vill kategorisera sina dokument för att effektivt knyta dem till exempelvis olika projekt, teknikområden eller produkter.

– Många använder den här typen av bevakning som en försäkring eller trygghet. Vi kan förstås även sammanställa den här typen av omvärldsrapporter åt våra kunder manuellt, men har man ett lite större företag är WatchOut® en mer prisvärd väg att gå, säger Filip.

Kontakta gärna Filip Skarp för en demonstration: filip.skarp@sg.se