Delta på plats eller digitalt – Välkommen till vårt seminarie ”Start-up bolagets guide till galaxen” 8/11 kl 13-14:30

25 oktober, 2023

Hur kan jag som grundare se till att innovationer skyddas och behålla kontrollen över mitt företag? Hur kan jag som investerare veta vilka potentiella risker som finns och få insyn i bolag? Vilka avtal bidrar till säkra och smidiga samarbeten? Varmt välkommen att delta på seminariet den 8 november kl 13-14:30, digitalt eller på plats i Linköping.

– Start-up bolag är på sätt och vis ett brett begrepp och kanske mer av en inställning och utgångspunkt som kännetecknar alla de som har påbörjat resan av entreprenörsskap och är redo för nästa steg, säger Sofia Willquist som hoppas få välkomna en blandad skara deltagare till seminariet som hålls tillsammans med Advokatbyrån Gulliksson under East Sweden Innovation Week. 

Missa inte ett gyllene tillfälle att ta del av värdefulla insikter, tips och råd

Arrangörer: Advokatbyrån Gulliksson samt Ström & Gulliksson
När: 8 november kl. 13 – 14:30
Var: SpektrumEbbepark, Linköping
Anmälan: Mejla sofia.willquist@sg.se och ange om du önskar delta på plats eller på distans så delar vi en länk när det närmar sig. Vi bjuder på fika efter seminariet, meddela eventuella allergier i samband med anmälan.

– Vi hoppas få välkomna både bolag, enskilda entreprenörer och även de som kommit lite längre. Att vara start-up är mer av en inställning hos de som är inne i ett framåtlutat entreprenörsskap och har påbörjat den resa som det innebär. Syftet med seminariet är dels att sporra de bolag som är på väg och redo att ta nästa steg. Vi hoppas även att potentiella investerare kommer att delta och att vi får till en givande frågestund och diskussioner som belyser flera synvinklar. Just därför kör vi detta tillsammans med Advokatbyrån Gulliksson som kan ge andra ingångar i vad som är viktigt för start-ups. Från patentsidan som jag representerar handlar det först och främst om vikten att skydda sina innovationer genom att tidigt tänka igenom var man siktar på rent utvecklingsmässigt, vad kan bygga värde i längden? Rent juridiskt handlar det mer om att skapa struktur, få rätt avtal på plats med rätt formuleringar och användning. Kombinationen av vad Ström & Gulliksson och Advokatbyrån Gulliksson kan erbjuda är rätt förutsättningar för att skapa sunda företag som kan växa på ett hållbart, och lönsamt, sätt, säger Sofia Willquist. 

Seminariet – en del av East Sweden Innovation Week

Sofia Willquist ser fram emot en fullspäckade vecka med fokus på innovation och ger två tips från det gedigna programmet: 

– Det finns väldigt många spännande programpunkter och det är väldigt roligt att denna regions innovationskraft synliggörs. Själv kommer jag gå på seminariet AI for Materials Development och vet att även heldagen ”Innovation Day” i Norrköping kommer bli en samlingspunkt med många intressanta key notes och teman.