Christian Arkelius får utmärkelsen Top IP Strategist i IAM Strategy 300 – The World’s Leading IP Strategists

27 juni, 2017

Den senaste utgåvan av IAM Strategy 300 publicerades förra veckan och vi är stolta över att Ström & Gullikssons (S&G) Partner Christian Arkelius har blivit omnämnd på den här listan över världens ledande strateger inom IP. Vi är också stolta över att vara en av endast fyra svenska företag som har representation i kategorin “Legal” i årets IAM Strategy 300.

Leif Jörgensson, styrelseordförande i S&G, säger:
“IAM 300 identifierar individer som anses vara världens främsta IP-strateger. Införandet av Christian Arkelius på denna lista bekräftar Ström & Gullikssons starka position inte bara inom ’patent prosecution’ och ’patent contentious’, utan också som ett företag med en djup kompetens inom IP-strategiarbete. Tack vare expertis och specialistkunskaper hos våra patentombud är S&G en byrå som erbjuder ett komplett utbud av IP-tjänster, bland annat patentutarbetande, patenthandläggning, patenttvister och strategisk patentrådgivning. Med ett team bestående av affärsmässiga patentombud kan vi hantera patentärenden från alla möjliga vinklar.”

IAM Strategy 300 sammanställs årligen baserat på omfattande undersökningar för att identifiera branschledare som har världsklass-färdigheter inom utveckling och genomförande av strategier som maximerar värdet av immateriella rättigheter. För att förtjäna en plats på listan måste individer utnämnas av minst tre branschkollegor utanför sitt eget företag och sedan också utvärderas av ett IAM-team baserat över hela världen.

Christian Arkelius kommenterar:
“Ända sedan jag kom in i det här yrket har jag haft en mycket stark tro på att IP ska användas eller ses som en strategisk tillgång. Affärsstyrd IP-hantering har varit och är fortfarande kärnan i vad jag och vårt team på S&G gör varje dag för våra klienter. Därför är det en helt fantastisk känsla att komma med på den här listan med ledande IP-strateger och att få detta erkännande av klienter, branschkollegor mfl runt om i världen för det hårda arbetet jag och S&G-teamet lägger ned varje dag. Jag känner mig mycket hedrad!”

Grattis till Christian Arkelius till denna mycket välförtjänta utmärkelse!

Christian Arkelius IAM Strategy 300 Biografi finns här och pressmeddelandet från IAM finns här.